in

Sikerről sikerre

Országos bajnokok
Remekül indult a 2008-as év a szarvasi gépírók számára. Sikert sikerre halmoztak. Hagyományosan februárban rendezi meg a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége a legrangosabb szakmai versenyt, a bajnokságot. A Szarvasi Helyi Csoport, valamint Szarvas Város Közoktatási Intézménye tanulói közül összesen 17-en vették fel a versenyt a legjobbakkal. Nem maradt el az eredmény: a március 8-án, Budapesten megrendezett eredményhirdetésen két magyar bajnokot avattak, mindketten szarvasiak. Szövegszerkesztésből Csikós Edina junior, Csipai Melinda felnőtt kategóriában vehette át a legjobbnak járó serleget és a bajnoki címet tanúsító oklevelet. Ez az eredmény nem csupán azt jelenti, hogy ma Magyarországon ők a legjobbak, hanem azt is, hogy kinyílt előttük az a kapu, amely a 2009-ben, Pekingben megrendezendő világbajnokságra vezet.

További eredmények:

Szövegszerkesztés „A” junior kategória: Krasznai-Kis Eszter 2. hely, „B” kategória: junior: Gellai Nikoletta 1. helyezett. ifjúsági: Oncsik Mária 7. hely, Králik Anita 10. hely, Csonki Kitti 11. hely, Koch Dóra 15. hely. Eredményesen szerepeltek továbbá: Frcska Mariann, Pljesovszky Renáta, Gergely Csilla, Légrádi Lívia, Tóth Veronika, Gere Zsuzsanna, Farkas Beatrix.
Gépírás felnőtt kategória: Csipai Melinda 8. hely. Junior kategória: Csikós Edina 4. hely, Krasznai-Kis Eszter 6. hely. Ifjúsági kategóriában sikeres dolgozatot készített Gyulai Tímea és Kardos Kitti.
Gyorsírás „B” kategória: Zanáné Kugyela Tímea országos 11. helyezett.
 
Gépírás álarcban
A gépírók a farsangolásból sem maradhatnak ki. Tanulók számára írták ki azt a versenyt, amelyben Szarvas Város Közoktatási Intézményéből 129 tanuló vett részt. Az alkalomhoz illően tréfás gépírási feladatokat kellett megoldani, pl. visszafelé másolás, egy szövegből csak a mássalhangzók írása, szógyűjtés stb. A vidám ujjtáncoltatásnak meglett az eredménye: A 133.083 nettó leütés a pontszerző versenyben a legelső helyet biztosította a szarvasiak számára.
 
A régióban a legjobbak
Márciusban folytatódott a sikersorozat. A békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola 10. osztályos tanulók számára regionális gépírás és levelezés versenyt hirdetett. Nemzeti ünnepünk küszöbén, 13-án rendezték meg a nagyon színvonalas, csaknem 30 diákot vendégül látó megmérettetést. A komplex feladat megoldása után Gergely Csilla boldogan vehette át az I. helyezettnek járó díjat. Kiemelkedő teljesítményéért különdíjat kapott Tóth Veronika, aki a második legjobb dolgozatot készítette. A régió harmadik legjobbja is szarvasi, Farkas Beatrix lett. Mindhárom tanuló Szarvas Város Közoktatási Intézménye Vajda Péter Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákja, felkészítő tanáruk pedig Harmati Annamária tanárnő.
 
Tóthné Jansik Erzsébet

a Szarvasi Helyi Csoport elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Szélessávon a kistérség

A Nyúlzug bemutatása Budapesten