in

Öregdiákok

Május 24-én tartotta közgyűlését a Szarvasi Öregdiákok Baráti Köre a Vajda Péter Gimnáziumban. Először Én is voltam diák címmel dr. Lovász György tartott hangulatos előadást a hajdanvolt diákévekről.
Ezután Rágyanszky István elnök számolt be az évi munkáról, Kopcsjak Jánosné, az Ellenőrző Bizottság elnöke a pénzügyi helyzetről. Megtudhatták a résztvevők, hogy a Baráti Kör fontos szerepet tölt be az iskola életében.
Anyagi támogatásuk segítségével bővül az iskolai Arcképcsarnok; fedezik a tanulmányi versenyeken résztvevők nevezési díját és útiköltségét; több iskolai díj anyagi hátterét biztosítják; könyvjutalmakkal ismerik el a kiemelkedő eredményt elért tanulók teljesítményét; jelentős összeggel támogatták a gyors- és gépíró világbajnokságon résztvevő szarvasi csapatot. 

Évi rendszerességgel, műsorral köszöntik az iskola nyugdíjas pedagógusait, és baráti beszélgetés keretében meg is vendégelik őket.
Az anyagi erőt a tagdíjak, a felajánlott adószázalékok, az adományok és a kamatok biztosítják. Ennyire futja.
Elhangzottak elgondolkodtató létszámadatok. 256 bejegyzett tag van. Ebből tagdíjat 141 tag fizet. A közgyűléseken 40–50 öregdiák jelenik meg.
A résztvevőket Tóthné Lipták Erzsébet intézményegység-vezető ismertette meg a Vajda mai életével és munkájával.
Aki részletesebben is meg akarja ismerni a szervezetet, keresse fel a http://oregdiakok.atw.hu weboldalt.
A hivatalos program után fehér asztal mellett idézték fel a résztvevők emlékeiket.

A felvételeket K. Szarka Judit készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Táblaavató a gyógyfürdőben

Gárda-per Szarvason: eljárás megszüntetve