in

Öt boldog család – meg a többiek

Mindig ünnepi pillanat a Habitat for Humanity életében, ha az áldozatos munka eredményeként családokat tehet boldoggá – remélhetőleg egy életre.

Az amerikai központú szervezet egységei behálózzák a világot. Tagjai önzetlen segítséget nyújtanak az önálló otthon megteremtéséhez az arra rászorulóknak.

A Habitat szarvasi szervezete 2004-ben jött létre. Az Önkormányzat által adományozott telkeken 2008. július 4-ig 8 család költözhetett új otthonba. A helyi szervezet munkáját állandó és alkalmi önkéntesek segítik. Érkeztek már csoportok az USÁ-ból, Kanadából, Angliából, Írországból, Svájcból, Németországból; Budapestről, Csurgóról  és más városokból, és természetesen helyi önkéntesek is dolgoztak.

Július 4-én újabb öt – a Bandrus, a Körösfalvi, a Sándor, a Fabó és a Lévai – család költözött új lakásba: ezt ünnepelték a résztvevők. A könnyes-vidám ünnepség – melyen a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulói adtak műsort – egyben az újra kezdésé is volt: elhelyezték a következő háromlakásos épület alapkövét.

(A felvételeket K. Szarka Judit Habitat-állandó önkéntes készítette)

Vélemény, hozzászólás?

Kiállítás a Biblia Éve alkalmából

Krivjanszki János

Köztisztviselőnek lenni jó