Országos horgászlé-főző verseny

halaszle

Jó hangulatban zajlott a 34. Országos Halfőző Verseny a Szent István parkban. Az eseményt megnyitotta dr. Orosz Sándor, a Haltermelők Országos Szövetségének elnöke. Ezt a versenyt minden évben egyszer rendezik meg, amin részt venni meghívásos alapon lehet. A negyvenhat csapat mindegyikének két ételt kellett főznie, a civileknek egy-egy „alkotást” kellett készíteniük. Így összesen 100 étel került a szigorú és profi zsűri elé.

A pontozás a következő szempontok szerint történt: 60-70 pontig bronz, 70-85 pontig ezüst, 85-100 pontig arany minősítést kaptak a versenyzők. Fantasztikus eredmény, hogy a nyolc „civil” versenyző mindegyike arany minősítést kapott, tehát nyolcvanötnél több pontot értek el. A szarvasi Galáth Krisztián rakott harcsafiléjével 4., a csabacsűdi Komár Pál halászléjével 2. lett. Ennek a kategóriának az abszolút győztese a budapesti Gregó Attila, de mindenki „aranyat” nyert. A csapatok képviseletében Németh László nyerte az afrikai harcsából készült ételek kategóriáját Százhalombattáról. Az egyéb halételek kategóriáját Mészáros Pál Cibakházáról, a körösi-tiszai halakból készült halételek kategóriáját Dr. Novics György Bajáról, a dunai halakból készült halételek kategóriáját a bajai Németh Zoltán nyerte abszolút győztesként, hiszen itt a szarvasi Hegedűs Zoltán is aranyérmes lett, csak kevesebb ponttal. A négy kategória abszolút-abszolút győztese szintén a bajai Németh Zoltán lett az elérhető maximális 100 pontból 98-at megszerezve, így ő lett hivatalosan 2008-ban Magyarország legjobb halfőzője.