in

Földesi Zoltán országos és helyi ügyekről

Földesi Zoltán a megfigyelési ügy hanganyagának CD-jét tartja a kezében

Földesi Zoltán a megfigyelési ügy hanganyagának CD-jét tartja a kezébenFöldesi Zoltán országgyűlési képviselő a sajtótájékoztató első pontjaként először a parlamenti feladatokat részletezte. Eszerint 51 törvény elfogadását kezdeményezi, és ezzel egyben vizsgázik is a 4 parlamenti fővel kisebbségben levő kormány. Változna a közbeszerzési és a mezőgazdasági támogatási rendszer, a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény, a Polgári Törvénykönyv, valamint elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvény. Szeptember 28-án beterjesztésre kerül az ország 2009-es költségvetése, melynek vitái végén, várhatóan december 15-én végszavazásra kerül sor.

Városunkban is előterjesztik hamarosan a szociális járadékról szóló rendszer módosítását, miszerint csak az kapjon ilyen jellegű segélyt, aki valamilyen közmunkát végez. Ez pillanatnyilag törvényellenes, de januárra várhatóan meg lesznek a törvényi keretei, akkor vissza fog térni rá a testület.

Módosítanák a népszavazási törvényt, hogy az olyan jellegű kezdeményezések, hogy legyen ingyenes a sör, vagy ismét 3,60 a kenyér eleve kiessenek a rostán.

Változtatnának a közrendet és köznyugalmat veszélyeztető, valamint az igazságszolgáltatás rendjét veszélyeztető cselekedetek törvényi szabályozásán.

A Képviselő Úr két parlamenti bizottság, az oktatási és tudományos mellett a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának is tagja. Azon öt képviselő egyike, akik a mostanában kirobbant megfigyelési botrány hanganyagát megkapta. Sajnálatosnak tartja, hogy egészen a politikusokig érnek az ügy szálai. Nagyon fontosnak tartja, hogy ha a közélet politikai oldaltól függetlenül megtisztuljon.

Az adótörvényekről annyit mondott, hogy nem lát nagy adó-átrendeződésre, ehhez teljesen át kellene írni a szociális ellátás, a nyugdíjrendszert és a gyerektámogatások rendszerét. A nyugdíjasok a jövő hónapban meg fogják kapni a 13. havi nyugdíjakat.

Ezek után a városi dolgokra tért rá. Elmondta, hogy a város 700 millió forintot nyert iskolájának, ill. óvodájának felújítására.

A vízügyes demonstrációval kapcsolatban mindössze annyira tért ki, hogy szeretné, ha a város nem kerülne kiszolgáltatott helyzetbe a saját cégén belül, és szeretné tudatosítani a város lakóiban, hogy a szarvasiak is tisztában legyenek azzal, hogy ők is tulajdonosai a Békés Megyei Vízmű Vállalatnak.

A Tessedik Sámuel Főiskola integrációjával kapcsolatban megjegyezte, hogy országos szinten 72 főiskola és egyetem van az országban, ennyit nem tud a jelenlegi rendszerben fenntartani az ország, hiszen a lényegesen nagyobb és gazdaságilag sokkal erősebb országoknak is arányosan sokkal kevesebb van. Az is tarthatatlan, hogy az első 100 európai felsőoktatási intézményben egy sem, a világ első 300-ában is csak kettő magyar egyetem van. Az átrendeződésnek egyik eredményeképp január 1-étől a gödöllői Szent István Egyetemhez fognak tartozni a szarvasi karok.

Végezetül a város kulturális rendezvényeiről annyit jegyzett meg, hogy egy 18000-es település anyagi lehetőségeihez képest túl sok rendezvény volt, ezt nem fogja bírni Szarvas költségvetése, át kell tekinteni, hogy hogy lehet költségtakarékosabbá szervezni, esetleg összevonni ezeket az eseményeket.

Vélemény, hozzászólás?

A hontalanság hitvallója

A szerencsétlenség nem forgandó