Connect with us

Subscribe

Rendezvény

6-ból 3, avagy a Benka hozta a formáját

Ismét sikeresen szerepeltek általános iskolásaink a Bolyai Matematika Csapatversenyen, aminek az eredményhirdetését november 6-án tartották Gyulán. A 160 nevezett csapatnak a verseny megyei fordulóját október 17-én rendezték, melyen a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola 9 négyfős teammel indult, ebből ötöt hívtak be az eredményhirdetésre. Az elmúlt évhez hasonlóan minden évfolyamból az első hat helyezettet hívták meg a díjátadóra, de a diákok az utolsó pillanatig nem tudták, milyen helyezést értek el.

23 csapat közül 6. lett a 4. b-sek csapata, Buzás Balázs, Kiss Norbert, Prjevara Zsombor, Sallai Márton összeállításban.
38 induló közül 4. helyezést értek el az ötödikesek, Babák Botond, Makan Máté, Medvegy Rebeka és Slajchó Ágota.
A többi csapatunk, a negyedikesek 23 induló között és a nyolcadikosok 17 induló előtt megvédték tavalyi első helyüket, a hetedikesek tavaly hatodik helyük után 27 csapat közül lettek elsők évfolyamukban. November 22-én a negyedik b-sek, Borbély Petra, Fabó Norbert, Jakab Máté, Velky Anna, a hetedik a-sok, Babák Bence, Bae Sun Young, Fabó Nóra, Furár Adrienn, és a nyolcadik b-sek, Benedeczki Éva, Ipsits Bence, Juhász Balázs és Kovács Gergely képviselhetik Békés megyét az országos döntőn, melyet Budapesten rendeznek meg.
Az eredmények nem jöttek maguktól, sok munkát fektettek bele mind a gyerekek, mind a tanáraik, név szerint: Tóth Ferencné a két negyedikes, Révész Éva az ötödikesek és a hetedikesek, valamint Juhászné Kurucz Edit a nyolcadikosok felkészítője.
Szép eredmény hat évfolyamból és ilyen sűrű mezőnyből három első helyet, egy negyediket és egy hatodikat zsebre vágni.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2008. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!