in

Bach, Rolla, Várnagy, Szarvas, zongora, jótékonykodás

liszt

lisztMindig tiszteltem azokat, akik magas szinten űznek valamilyen tevékenységet. Most tizenhét zenészt süvegelhettem meg a Tessedik Sámuel Múzeumban, mikor a Liszt Ferenc Kamarazenekar adott jótékonysági hangversenyt, minek apropóját az adta, hogy az intézmény szeretne vásárolni egy versenyzongorát. Ennek fedezetét szeretnék megteremteni azzal, hogy hasonló előadásokat rendeznek, amiknek teljes bevétele az előbbi célt szolgálná. A hangverseny olyannyira jótékony volt, hogy a zenészek eltekintettek a tiszteletdíjuktól is, valószínűleg köszönhető ez zenekari társukhoz, Várnagy Mihályhoz fűződő barátságuknak.

A műsorban J. S. Bach, III. és IV. Brandenburgi versenyét, W. F. Bach F-dúr szimfóniáját és Mendelssohn Oktettjét hallhatta a mintegy 100 jótékony megjelent.  A szervezők nagyon elégedettek lehetnek, hiszen ennyi érdeklődő szarvasi viszonylatban nagyon jónak számít, nem beszélve arról, hogy jótékonysági rendezvény volt, amire, mint az már korábban kiderült, Szarvason korlátozott igény van. A zenekar művészeti vezetője Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész volt, aki úgy tűnt, hogy a közepe táján bele-beleszundított valamelyik Bach-ba. Mentségére szolgáljon, hogy ezt is profin csinálta, illetve az, hogy valószínűleg ezredszer hallhatta a darabot. Az esemény fővédnöke Földesi Zoltán volt. A végén szűnni nem akaró vastaps marasztalta egy ráadás erejéig a művészeket.

Egy egy főre szóló belépő 3000, egy két főre szóló 5000 forintba került, és a legnagyobb felajánlás a HAKI 50000 forintja volt. Egy körülbelüli egyenleget levonva kiszámíthatjuk, hogy legalább 6 ilyen rendezvényt kell összehozni ahhoz, hogy az áhított versenyzongora a helyére kerüljön. A kérdés csak az, hogy mivel lehet majd becsalogatni a szarvasi közönséget úgy, hogy ne felejtse otthon a pénztárcáját.

 

Vélemény, hozzászólás?

tevek

Star Wars Rally

diakolimpiauszas

Úszó diákolimpiai eredmények