in

Hajszál híján aranyérem

Dorina2090421

Dorina2090421Április 11-én Dévaványán rendezték meg a megyei gyermek kick-box diákolimpiát, melyen a Szarvas SE Taekwon-do Szakosztályának versenyzője, Mácsár Dorina is részt vett. Dorina előzetes versenyeredményei és az edzésen való aktivitása bizakodással töltötte el az edzőt, a szülőket és a csapattársait is.

 

Dorina 8 éves létére a 10-12 éves korosztályban indult, mert a legkisebbek között nem akadt elég nevező; ez külön nehezítette Dorina dolgát, hiszen ebben a korcsoportban még különösen nagy különbségnek számít a már említett 2 év. De ez Dorina hozzállásán nem látszott meg, rendkívül magabiztosan jutott tovább az elődöntőből, ahol élete legszebb küzdelmét vívta: ellenfele egy 10 éves füzesgyarmati kislány volt támadó taktikával, de Dorina rendkívül jól semlegesítette akcióit és kontrái rendre betaláltak, olyannyira, hogy túl erős technikáért még egy pontlevonást is kapott. A második menetben pedig már azt csinált az ellenfelével amit akart, itt domborodott ki igazán a taekwon-do lábtechnika szépsége. Felnőttekhez hasonló kombinációi mind a bírák, mind a más edzők elismerését váltotta ki. Dorina győzelme egyértemű volt.

 

A döntőben már előző meccseiről ismert ellenfelével, a 11 éves Tamás Boglárkával kellett küzdenie, akinek hosszabb végtagjai lévén nagyobb esélye volt, de Dorina keményen, fegyelmezetten küzdve egyenlő ellenfélnek bizonyult. A második menetben pedig már szinte végig Dorina irányított. Épp ezért a bírák csak 2:1-es megosztott pontozással adták Tamás Boglárkának az aranyat, Dorinának pedig az ezüstérmet. Azonban nincs okunk csüggedni, hiszen Dorina helytállása példamutató és hosszabb távon gyümölcsöző, olyannyira, hogy eredményei alapján beválogatták a 8-9 éves korosztályban az októberben megrendezésre kerülő olaszországi kick-box EB-re induló válogatottba. Tehát Dorina nemcsak Szarvast, hanem hazánkat is kéviseli!  Támogatók jelentkezését várjuk!

 

A Taekwon-do Szakosztály továbbá köszöni Szarvas Város Önkormányzata  segítségét és itt hívja fel a figyelmet edzéseire, amelyek minden hétfőn és csütörtökön 17.30-kor a Petőfi utcai sportcsarnokban kerülnek megrendezésre, melyekre minden érdeklődőt szeretettel vár.

Dorina1090421

Vélemény, hozzászólás?

vizilabda090420

Vízilabdatorna junioroknak

PestiBalazs090422

Capoeira, Szarvas és a nagyvilág!