Connect with us

No comment

A lepel lehullott…

…és ott áll mögötte a valódi szándék: Gödöllő nem működik együtt Békés megyével

Négy hónapos előkészítő munka után egy rövid levélben kiderült mi is a célja a Szent István Egyetemnek a Tessedik Sámuel Főiskola magába olvasztásával. A Szent István Egyetem nem kíván együttműködni sem Szarvas, sem Békéscsaba, sem Békés megye Önkormányzatával sem a további működés, sem a birtokukba került vagyon tekintetében. Dr. Solti László rektor visszaküldte azt az együttműködési megállapodást, melyet a az érintett városok polgármesteri aláírták, s melyet állásfoglalásában Arató Gergely az Oktatási Minisztérium államtitkára is támogatott.

 

Mi áll a megállapodásban, amit a Szent István Egyetem nem írt alá?
Többek között az, hogy a Tessedik Sámuel Főiskola tulajdonában és/vagy vagyonkezelésében állt ingatlanokat a jövőben is kizárólag felsőoktatási célokra használja az egyetem. Valamint az, hogy az eddigi szakok indítását garantálja, az új szakok indítását támogatja, illetve karainak esetleges megszüntetése esetén azt megelőzően hat hónappal felajánlja a működtetést a Békés Megyei Önkormányzatnak.
Az önkormányzatok pedig vállalták, hogy többek között ösztöndíj-pályázatokkal segítik a beiskolázást, szakképzésre vonatkozó együttműködési megállapodásokat kötnek a megye településeivel, valamint támogatják a kutatást, fejlesztést, innovációt.
Úgy tűnik, a Szent István Egyetem nem kíván semmiben együttműködni sem Szarvas, sem Békéscsaba megye jogú város, sem Békéscsaba önkormányzataival.
Talán jogos volt a beolvadás előtti félelem, nyerni nem nyertünk vele semmit, de a veszíteni valónk igen nagy!
Talán joggal merül fel a kérdés: Gödöllőnek csak a Tessedik Sámuel Főiskola vagyona kellett?

Babák Mihály Szarvas Város Polgármestere
Vantara Gyula Békéscsaba Város Polgármestere

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2009. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Connect