in

Mácsár Dorina országos bajnok!

dorina090513

dorina090513

Május 9-e a Győzelem napja! Itt most nem a Németország fölötti teljes győzelemre gondolok, hanem arra a jeles eseményre, melyen a Szarvas SE Taekwon-do Szakosztályának versenyzője, a 8 éves Mácsár Dorina a Békés megyeiek számára kedvező helyszínen (Mezőkovácsházán) rendezett Országos ITF Taekwon-do Gyermek, Ifjúsági és Serdülő Bajnokságon aranyérmet szerzett küzdelem versenyszámban.

 

Dorina számára mindenképpen korona a magyar bajnoki cím kivívása, hiszen ez volt a tizedik (!) versenye és a komoly felkészülési időszakot követően magabiztosan állt pástra. A döntőben egy magasabb, nyurgább tiszafüredi kislánnyal kellett küzdenie két menetben: végig rendkívül kiegyenlített volt a küzdelem – Dorina emberére talált – volt adok-kapok bőven, ennek megfelelően a bírák sem tudták eldönteni, hogy ki a győztes. A vezető bíró mindkettejük karját egyszerre emelte a magasba.

 

A hosszabbításban Dorina még jobban megtáltosodott, ütés-rúgás kombinációi rendre betaláltak, és az utolsó másodpercben egy (a Van Damme-filmekbe illő) villámgyors fejre mért forduló kampós sarok rúgással végleg tisztázta a bírák előtt, hogy őt illeti meg a bajnoki cím. A meccs végén több, számunkra ismeretlen szurkoló is odajött gratulálni.

 

Leendő bajnokhoz méltón viselkedett, keményen edzett a felkészülés időszakában és Magyar Bajnokként távozott a versenyről: a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Alapítója, Harmat László 7.danos nagymester adta át számára a bajnoki serleget és az aranyérmet.

Őszintén gratulálunk Dorinának!

 

Ehhez kapcsolódik: Dorinát eredményei alapján beválogatták a 8-9 éves korosztályban az októberben megrendezésre kerülő olaszországi kick-box EB-re induló válogatottba. Tehát Dorina nemcsak Szarvast, hanem hazánkat is kéviseli! Támogatók jelentkezését várjuk!

 

A Taekwon-do Szakosztály továbbá köszöni Szarvas Város Önkormányzata  segítségét és itt hívja fel a figyelmet edzéseire, amelyek minden hétfőn és csütörtökön 17.30-kor a Petőfi utcai sportcsarnokban kerülnek megrendezésre, melyekre minden érdeklődőt szeretettel vár.

Vélemény, hozzászólás?

aerobic090512

Bravúros magyar sikerek

ruzicskay090514

Ruzicskay-kiállítás Nagyváradon