in

Körös alatt a fúrópajzs!

Tüntetek a szarvasi metró ellen. Itthon, egyedül. És sikeres az akció. Elsöprő. Összepakolnak, sőt, ki se vonulnak a területre. Csírájában fojtom el ezt a merész ötletet. Rohadékok. Még az hiányzik, hogy feldúrják itten a területet. „Következik a Halászcsárda megálló”. Egyébként meg nem lenne gáz.
De most már úgy berezeltek tőlem, hogy azért se fognak hozzá az ásáshoz. Kisebb fúrópajzsok kellenének, rövid utak két megálló közt. Körös alatt a fúrópajzs! Jó kis címlapsztori lenne. Celebek is jöhetnének. Iszapot ásni a Körös alól. De ne jöjjenek. Úgysem érnek rá, forgatnak. Jó ez így nekünk, metró nélkül. Nem érdemeljük meg. Előbb Megdonálc legyen. Kettő. Átalakítani pár működő vendéglőt. Három Megdonálc. Jössz befelé, Szarvas tábla, hopp egy Megdonálc. Bedobsz valami kis szendót, sültburit, tök laza, vágod. Utána a központban még egy Megdonálc, ott is tolsz valamit, kifele menet, a benzinkút utáni Megdonálcban meg elnyalsz egy fagyit. Vágod. Semmi para, csak a fejlődés.

Nem kocsmák kellenek ide lépten-nyomon, hanem bioközpontok. Répalé vitaminágyon. Malacmentesen. Nem hiszed el, hogy menne? Kishitű vagy és kövér. Szóval ez a metró csak piszkálja a fantáziámat. Elhamarkodott volt a magánsztrájkom. Külön kis szarvasi élet lenne az aluljárókban. Speciális szereplőkkel. Nem részletezem, mert annál jobban nem tudom leírni, ahogy ez most előtted élesen megjelent. Szerintetek válság van? Persze, és akkor mit akarnak ezzel a szarvasi metróval? Ne lepődj meg, Putyin is benne van. Amúgy meg romantikus lenne. Korrupció, a metróvonal tervezőinek terveztetett tervszerű szemöldökcsipeszek beszerzésére hárommilliárd. Most ne a mondat értelmével törődj, hanem hogy csúsznak kifelé a pénzek. De ne irigykedj, nyerj a lottón, vagy a metrón. Ha már, ugye.

És akkor még nem volt időm felháborodni azon az ötleten, hogy temessük be a Holt-Köröst, mert olyan idétlenül hullámzik, ha fúj a szél. Egyébként teljesen egyetértek, de sokkal olcsóbb és praktikusabb lenne OSB lappal letakarni az egész ágat. Legalább mutatna valahogy.
Görköripálya. Na? Figyeled? Vágod? Csak egy kicsit odafigyelve kéne összpontosítva ésszerűbben gondolkodással látni a város adottságainak elsöprő előnyét. Most ne a mondat értelmével törődj, hanem hogy a szarvasi Megdonálcban legyen pacal.

———————————————

Ezek az írások álhíreket tartalmaznak, azaz kijelentem, hogy semmi sem igaz belőlük. Minden hasonlóság a szarvasi valósággal csupán a véletlen műve. A szereplők kitalált személyek, nincs szándékomban utalni semmilyen ismert és ismeretlen helyi lakosra, eseményre, intézményre, búgócsigára. Nincs megfejtés, nincs kétértelmű megjegyzés, csupán a könnyed szórakoztatás az egyetlen szándékom.

H. Cs.

———————————————

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Szilvanap – erős zárás

Vasút – lenni, vagy nem lenni?