in

Még 2 639 360 forint hiányzik

Áldozati vasárnapra, hálaadó Istentiszteletre hívta az egyházközség vezetője a híveket, és kérte őket adakozásra az Evangélikus Ótemplom felújításának szolgálatában. Lázár Zsolt, az ótemplomi gyülekezet lelkésze elmondta, hogy az augusztus végén, mikor ebédre hívták az adakozókat, az ebéd végére 1 millió forintnyival csökkent a felújításhoz hiányzó összeg. Szeretnék, ha a felújítás Advent első vasárnapjára elkészülne. A külső festés már elkezdődött, olyan színt választottak, ami a templom eredeti, Tessedik korabeli színre hasonlít.

Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke a következő mondattal hívta fel a híveket az adakozásra: ’A jó hír az, hogy a még hiányzó pénz megvan – az Önök zsebében’. A jelek szerint a hívek értékelik a humort, mert újabb 381740 forint jött össze az adománygyűjtőkben. Így a 6 millió forintos saját erőhöz még gyűjteni kell 2639360 forintot.

Lengyel Anna, az egyházkerület felügyelője külön örömét fejezte ki, hogy a felújítást szervezők nem csak egyszerűen adományt gyűjtenek, hanem gondoltak azokra is, akik adományukért valami emléket szeretnének kapni. A kedvükért tessedikes emlékérmet verettek limitált darabszámban.

Lázár Zsolt, az ótemplomi gyülekezet lelkésze, és a felújítás főszervezője elmondta, hogy a napokban egy idősebb hölgy, az ótemplomi evangélikus gyülekezet tagja, 400 ezer forintot adományozott a nemes célra, őt megnevezni nem áll felhatalmazásában.

Polgármesterünk, Babák Mihály az Önkormányzat nevében szólva elmondta, hogy a város jelentős összeggel járult hozzá a felújításhoz, a maga részéről pedig egy borítékot adott át az egyházi vezetőnek a saját hozzájárulásával.

A Istentisztelet után az egyházi vezetők a Bacsó úti óvodához mentek, ahol egy újabb csoportszoba átadását ünnepelték az ovisok és a szülők. Molnár Istvánné, a Benka Gyula Általános Iskola és Óvoda vezetője megnyitójában reménykedett abban, hogy jövőre ismét hasonló alkalomból gyűlhetünk össze. Az óvoda ma is 91 gyermek napközbeni elhelyezéséről gondoskodik, és látva a rendezett körülményeket reménye nem alaptalan.

 

Vélemény, hozzászólás?

A Csókkirály Szarvason

Pálinka, az oltóanyag