in

Sajtótájékoztatott a Jobbik

„Több téma is szóba került a városban és az országban is, amiben meg kell, hogy nyilvánuljunk, hiszen 35%-ot kaptunk a választásokon” – kezdte Samu Tamás Gergő a Jobbik sajtótájékoztatóját. Először a vasúti demonstrációról szólt, amit a szárnyvonal megmentéséért szerveztek. Információi szerint pénteken, azaz ma hozzák nyilvánosságra, hogy mely szárnyvonalak szűnnek meg.

A csicskatartás kapcsán szólt a csendőrség megszervezéséről. „Látjuk, milyen a közbiztonság Szarvason, látjuk, milyen a közbiztonság az országban”, mondta. Ezt látva a Magyar Gárda alapjaira szervezve létrehozzák a Csendőrséget, ami kicsit rendvédelmi, kicsit katonai szervezet. Fontos érv a Csendőrség mellett, hogy egykor 90%-os volt a felderítési mutatója, míg a rendőrségé jóval alacsonyabb ennél. Január 16-án hozzák nyilvánosságra a Jobbik programját, ami reményei szerint kormányprogrammá fog válni, és ebben kiemelt szerepet játszik majd a Csendőrség felállítása.

Gajdos Attila a szociális kártyáról elmondta, hogy a monoki példát követve befogják terjeszteni az Önkormányzat elé, hogy Szarvason is vezessék ezt be. Minden pénzben kifizetett szociális segély egy bankkártyára kerülne, amit kijelölt üzletekben lehet majd használni, létfenntartáshoz szükséges dolgokra lehetne költeni róla, alkoholra, cigire nem. Ez csak a készpénzbeli kifizetéseket helyettesítené, a természetbenieket nem. A kijelölt kereskedelmi egységek szarvasi üzletek lennének, ezzel egy lokális gazdaságélénkítést szeretnének elérni.

Utoljára a csicskatartásról szólt. Ebben a témában a Jobbik vezette be a szakkifejezéseket a köztudatba, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy történik ebben a témában valami. Ekkor még nem jött le az infó, hogy milyen nagyszabású anticsicskatartó akció zajlott a városban, ami valószínűleg megelégedésére szolgált volna.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Csicskaturizmus

Kirándulás Kardoskútra