in

Erzsi-Bandi pornó

Hogy repül az idő, már két hete, hogy kibékültünk Bandi bácsival. Újra együtt ücsörgünk lent az éjszakai Körösparton, pecázunk, szotyizgatunk. Nincs kapás, így nyugodtan megy a duma. Gembölyő Bandi már elfelejtette, hogy az ominózus cikkben szó volt valami alkoholról. Illetve szeretné elfelejteni. Tényleg nem iszom már, mondja. Utoljára ezt az egy sört ittam meg – mutat a bozótba az üres üvegekre. Azt a hatot? És az mikor volt? – kérdem tőle visszafojtva röhögésem. Valamikor délután – motyogja sértődötten.

– Aha. Szóval ma délután óta nem piázol, Bandi bátyám.
– Így van, azóta nem iszom. Jó, tudom, nem nagy idő, de valamikor el kell kezdeni azt a rohadt leállást. És ha ilyen friss még az a nyomorult absztinencia, akkor sem lesz lelkiismeret furdalásom, azóta tisztán nyomom, és kész. Tényleg egész más a világ így, aránylag szarabbnak tűnik, de még alakulhat.

– Mialatt ezt most elmondtad nekem, eltelt még két perc, úgyhogy haladunk a teljes megtisztulás felé, lassan behajózunk a józanság tiszta fényű kristálycsarnokába.
– Te valami költő vagy? Azok szoktak ilyen nyálas köcsögségeket mondani. Még valami? Esetleg a szívről? Én szív és a lélek helyett mindig csak a női testre voltam inkább kíváncsi. Ezért sem lett belőlem költő. De állítom, hogy többet tudnék mesélni neked, mint bármelyik balfék lírikus. Semmirekellő tollforgatók.
– Bandi bácsi, csak nyugalom. Felzaklattad magad, bizonyára távozik a szesz a szervezetedből, most jönnek a kritikus percek, ki kell bírnod. Főleg azért mondom ezt, mert Erzsikéről akarlak kérdezni.

Bandi bácsi elvörösödik, felpattan a botok mellől, majd magából kikelve szitkozódni kezd.
– Ne szédítsél, azt hittem, valami értelmes dologról beszélgetünk, erre megint előjössz a hülye kisvárosi celeb-öregasszonyoddal. Tököm tele a témával! Nagyon unom, de tényleg! Mi ez nálad, valami lelki szegénység, fantáziahiány? Állítom, nincs benned annyi tartalék, hogy egy elefántról, kecskéről, vagy akár egy mókusról tudnál írni bármit is. Azt a szerencsétlen, csoffadt vénasszonyt kell itt neked örökké futtatnod? Ki ő neked, a nagyanyád? Szerintem te beteg vagy, képtelen vagy értelmes dolgokkal foglalkozni, látogass meg egy dokit, majd feküdj be szépen egy Erzsike-elvonóra.
– Gyanús, hogy miért szidod ennyire, Bandi bátyám. Egyik volt szomszédom szólta el magát múltkor a postán, hogy ti anno egy pár voltatok, erről akarlak valójában kérdezni.
Gembölyő Bandi mérgében felrúgja a csalihalas vödröt, tátogva fickándozó küszök ezüstje csillan a nedves fűben.
– Nem, ezt nem hiszem el. Tudtam, hogy hibázok ezzel a lotyóval, de hogy ekkorát. Ha megírod, amiket most mondok neked, én, bizisten nem állok veled szóba többé. Vagy nem is, újra inni kezdek!
– Megtisztelő, hogy úgy érzed, nekem fontos az, ha józan vagy, de megmondom őszintén, semmiféle ilyen jellegű elvárásom nincs feléd. Igyál! Bár „ekkora leállás” után lehet, hogy elhánynád magad az első kortyok után. Te mentegetőzöl örökké, hogy nincs gondod a szittyóval, felőlem jó félig, vagy akár csíkig is töltheted magad minden napszakban, akkor sem esem kétségbe. Még te magad mondtad, hogy az alkoholt embernek találták ki, meg hogy a szervezet, amit megkíván, azt meg kell adni neki, úgyhogy ne áltasd magad. Elő a dugi piáddal és halljuk a lávsztorit, öreg!

Bandi bácsi kabátjának belső zsebéből minden további magyarázkodás nélkül előveszi a kétdekás cserkóját, majd jó mélyet húz belőle.
– Pornó volt az, nem lávsztori, költőcském. Zsírpornó, kajakra. Mit akarsz hallani?

Azért nekem is van belső cenzúrám, felvillant előttem a vörös fénnyel izzó tizennyolcas karika, stop. Mert ami innentől következett, azt elvileg csak éjjel 11 után szabadna olvasnia bárkinek is. (Éjjel egyébként érdemes visszanézni az írásra.) Sajnos meg kell szakítanom az érdekfeszítő párbeszédünk tolmácsolását. Mindegy, nem gondoltam volna, hogy pornó bontakozik ki ebből az egészből. Nem így indult. Reménykedtem, hogy elkanyarodunk a természettudományok, vagy a komolyzene irányába, de mindkettő ugrott. Bebizonyosodni látszik, hogy minden álomból előbb-utóbb sikamlós szex, vagy vérben tocsogó horror lesz. Ez van. Szomorú tény, hogy sajnos Erzsike se, Bandi bácsi se különb, mint Michelle Wild.

Már bánom, hogy belekezdtem az élettörténetük részletes leírásába, de olybá tűnik, nincs visszaút, mindenre fény kell, hogy derüljön. Egyébként Amerikában még sikerre is vihetném a két kéjsóvár öreg történetét. Munkacímnek nem lenne rossz az USAPORNO 3000 000.

H. Cs.

Vélemény, hozzászólás?

Szlovák táncforgatag

A virtuális székely autonómiáért