in

Együtt golyózhat nagyi az unokával

Magyar Köztársaság KUpa egyéni versenyt rendzetek Bocsa sportágban Szarvason a SZIE-VK tornatermében. 7 megyéből, 50 játékos érkezett a megmérettetésre. Hazánkban ez a sportág 20 éves múltra tekint vissza,Olaszországból származik. Szarvason 2002-ben alakult meg a Körös Bocsa Sportegyesület, melynek elnöke Fabó Sándor.

 
A bocsa nemtől, kortól függetlenül élvezhető, és előképzettséget, különös testi adottságot sem igényel.
A játékot – egyéni versenyzők, párosok és háromfős csapatok – egy négy méter széles, huszonhat méter hosszú pályaterületen játsszák. A sport lényege röviden: gurítással a bocsát (nagy golyót; 920 g, 11 cm átmérőjű műanyag vagy csont golyó) minél közelebb juttatni a pallinóhoz, és ha ez túl jól sikerül az ellenfélnek, akkor jöhetnek az igazán látványos dobások.
 
A játék lényege emlékeztet más ősi népi játékokra, pl. a snúrra. Az ellenfelek igyekeznek a bocsát (nagy golyót) minnél közelebb juttatni a pallinóhoz (kis golyóhoz). Ez legtöbbször gurítással történik. Játszhatja egy-egy játékos egymás ellen, vagy párosok illetve három fős csapatok, a mérkőzéseket rendszerint választott vagy kijelölt játékvezető vezeti az igen egyenes, kemény burkolatú pályán.
 
Eredmények:
 
Férfiak
1. Robáczki Ferenc (Ászgárd SK)
2. Ondrej Garaj (BK Lucenec)
3. Nagy Gábor (Lókuti TC)
 
Nők
1. Schoffhauser Éva (Lókuti TC)
2.Szűcs Andrea (Lókuti TC)
3. Szrapkó Boglár (Ászgárd SK)
 
Ifjúsági
1. Fáy Dániel (Terényi BC)
2. Snurik Márió (BK Lucenec)
3. Fabó Márkó (Körös SE)
 
 
{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Még nem késő a Luca-cédulákat elkészíteni

Hátha felbukkan egy géniusz-koca