in

Told a Májkot

1. elődöntő

Elkezdődött…2010. január 15.-én kezdetét vette a Told a Májkot elnevezésű hip-hop tehetségkutató verseny a Zebra klubban, amit szerencsére nem csak mi, szervezők vártunk már nagyon, hanem az érdeklődésből és a hangulatból leszűrve, a közönség is.

Jó volt látni, hogy mekkora támogatás és buzdítás kísérte végig az erős, és ami még ennél is fontosabb, maximálisan felkészült versenyzőket. Tehát a zsűrinek, amiben ezúttal a Hősök csapatából Mentha és Eckü vállalt kulcsszerepet az állandó bíra,Gyurma mellett, borzasztóan nehéz dolga volt. Végülis az Illúzió Krú, Skugah, Rapster, Q Roots négyesből a debreceni Skugah jutott a döntőbe, akik talán azért kerültek a többiek elé, mert fellépésük egy konkrét,egész, jól összerakott produkció volt. Fontos megemlíteni, hogy mindhárom zsűritag teljes elismeréssel beszélt mindannyiukról.

Az eredményhirdetést Eckü és Mentha színpadi őrülete színezte, akik megmutatták mért is foglaltak helyet elsőként a zsűriben, nem volt olyan ember a Zebrában, akit ne hoztak volna extázisba a srácok, és bizonyították azt , ami az első számukban el is hangzott: „Mentha Eckü szúr mint a tetoválótű, a bőrödön érezheted ezt mert olyan élethű…”

A bulit a Fordított Fülek dj-i zárták.

Támogatást nem csak a fellépők kaptak a közönségtől, hanem mi is, ahhoz hogy tető alá tudjuk hozni ezt a rendezvénysorozatot és őket minden esetben meg fogjuk említeni: Hegyalja fesztivál, Zebra Klub, Mobil Sound, SZIE – PK Cervus Hostel, Viribus Unitis Alapítvány, hiphop.hu és nem utolsósorban a newjsag.hu.

Természetes nincs megállás, hiszen január 29-e és a második menet máris itt van a nyakunkon, melynek versenyzői a Theory Pro, az Érdektelen Érdekek, a S.A.W., és U-Ra lesznek! Akik pedig értékelnek, majd a színpadon is tolják a májkot:  Ponza, Mc Busa (Irie Maffia), aki pedig alájuk pakol Vanis lesz! 

Ami pedig szintén nem elhanyagolható, a szervezők jóvoltából mindez ingyenes, a szokásos sörakcióval. A házigazdák ismét Kulcsi és Zu-Zu, a lemezjátszók mögött pedig a Fordított Fülek dj-i!

Zárásként egy fórumon olvasható hozzászólás: „Az első forduló fergeteges volt.. Köszönjük a szervezőknek a 10 pontos vendéglátást és a 100% -os szervezést! ÉS természetesen a zsűri pártatlanságát és magas színvonalú értékeléseit, hozzászólásait..! …… nagy lesz a többi forduló is..! Aki teheti nézzen be!

Vélemény, hozzászólás?

„Szervusz Ágika!”

A Ceres-kút