in

Segítség a szenvedélybetegeknek

Újabb szolgáltatással bővült az Ótemplomi Szeretetszolgálat eddig is széles tevékenységi köre. A szenvedélybetegeket gondozó központ megnyitóján részt vett Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke, Kiss-Rigó László, a Magyar Katolikus Egyház Szeged-Csanádi Egyházmegyéjének püspöke, és városunk vezetői is. A szalagot Babák Mihály polgármester vágta át. A megnyitót Istentisztelet követte. Megkérdeztük Lázár Zsoltot, a  az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkészét az új szolgáltatásról.

Mi a célja a most megnyitásra került Klubnak?

– A Napraforgó Második Esély Klub a szenvedélybetegek megsegítésére létrehozott klub, amely az Ótemplomi Szeretetszolgálat legújabb szolgáltatását jelenti.

Itt, az egykori Csatai-iskolában elég sokrétű centrum alakult ki. Van összefüggés a többi, itt folyó tevékenységgel?

-A Klub szorosan kapcsolódik a Szenvedélybetegek Közösségi Ellátásához és természetesen a Népfőiskolánkhoz is, hiszen a klub egy épületben lesz az Ótemplomi Evangélikus Egyház Felnőttképzési Központjával. Reméljük hogy a klub és a képzési központ szorosan tud majd együtt működni. Segít a szenvedélybetegnek hogy megszabaduljanak megkötözöttségeikből, és abban is bízunk, hogy kapnak egy második esélyt a továbblépéshez esetlegesen egy képzés segítségével.

Mennyibe került a Klub létrehozása?

– A beruházás kb. 15 millió forint, amelyet az intézmény pályázati támogatás nélkül valósított meg.

Evangélikusok hozták létre, de nem csak evangélikusoknak, ugye?

– Ökumenikus nyitottságú lesz a klub, és bízunk benne, hogy valamennyi gyülekezet lelkésze bekapcsolódik ebbe a szolgálatba.

A képeket Benkő László készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Egyirányú lesz-e a Kossuth utca?

Házi kedvencek kiállítása