in

Szarvasi beruházások bejárása

Szokás, hogy a testületi ülések előtt a képviselők bejárják a folyamatban levő beruházásokat, ahol találkoznak a kivitelezők képviselőivel, a munkák felelőseivel. Így történt ez a csütörtöki ülés előtt is, amire első ízben meghívást kapott a [newjság] is.

Az első állomás az egykori MHSZ épülete volt, ahova remélhetőleg hamarosan, természetes jelentős átalakítási munkálatok után ki fog költözni a Tűzoltóság laktanyája. Az objektumot jelenleg a Tessedik Táncegyüttes használja, ők egy csere következményeként újabb épületet kapnak a városon belül. Bíró Zoltán tűzoltóparancsnok örömét fejezte ki, hogy európai körülmények között szolgálhatnak majd.

Az MHSZ előtt, a régi orosházi út utolsó telkén fog felépülni az inkubátorház, ami kezdő szarvasi vállalkozásoknak ad majd otthont nagyon kedvező díjért, ezzel segítve őket az első lépésekben. 12 cégnek lesz hely irodákkal, parkolókkal, teljes infrastruktúrával együtt. Az inkubátorház pályázati pénzből épül. A teljes feltöltését az ötödik év végére kell majd elérni. A bejárás alatt már dübörögtek az Integrál földmunkagépei, folytak az előkészületek az alapkőletételhez.

Régi, legalább 5 kilométeres szégyenfoltja, de inkább szégyencsíkja a városnak a főutcai járda a Szabadság utca majd teljes hosszán. Ennek felszámolását kezdték meg a járdaprogrammal, aminek első része a vasúti átkelő városi oldalától, az emeletesházaktól indult el, és ahogy azt Polgármesterünk elmondta, kisebb megszakításokkal egészen az Evangélikus Újtemplomig tart, de a folytatást már tervezik. A munkák megtekintése alatt egy idős hölgy odament a képviselőkhöz, hogy ez már tarthatatlan, hogy már két hete elvitték a padot a járda mellől, ahol egyébként folyik a rendezés még. Semminek sem tudunk örülni.

A bejárás következő állomása a Fő téri Általános Iskola felújításának megtekintése volt, amit szintén az Integrál végez. Babák Mihály fontosnak tartja, hogy szarvasi fejlesztéseknél szarvasiak kapjanak munkát. Bődi Pétertől, az Integrál Zrt. vezetőjétől kapott adatok alapján az Inkubátorháznál és a Fő téri felújításánál 71 szarvasi, 8 szentandrási, csabacsűdi és örménykúti, 6 kondorosi, 6 békési és 6 kunszenti dolgozik.

Az alábbi táblázatot Petényiné Bencsik Anita bocsátotta a [newjság], és oldalunk olvasóinak a rendelkezésére, amiben a folyamatban levő beruházások pénzügyi részletei tekinthetők át.

Vélemény, hozzászólás?

Aerobikos sikerek a „Lendületben”

Szlovák, magyar – két jóbarát?