in

Szabad-e egyirányú forgalmi úton a forgalommal szemben kerékpározni?!

Az elmúlt 3 hónapban sok problémája adódott Szarvason, a Kossuth utcában szabályosan közlekedő járművezetőknek, mivel sok kerékpáros a forgalommal szemben kerékpározva behajtott a Kossuth utcába. 

A 2010. január 1-jén hatályba lépett KRESZ módosítás szerint csak azokban az esetekben szabad az egyirányú forgalmú úton a megjelölt iránnyal szemben kerékpározni, ha az „egyirányú forgalmi út„ jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő táblán kerékpárt mutató ábra jelenik meg. Amennyiben ki van helyezve ilyen kiegészítő tábla, akkor a kerékpárosok ezt az úttesten kijelölt kerékpársávon, ennek hiányában az úttest jobb széléhez húzódva tehetik meg.

Felhívjuk azoknak a kerékpárosoknak a figyelmét, akik eddig szabálytalanul a forgalommal szemben is behajtottak Szarvason a Kossuth utcába, hogy mivel jelenleg az egyirányú forgalmi út jelzőtábla alá nem került kihelyezésre kiegészítő tábla, ezért a forgalommal szembąen továbbra is TILOS kerékpárral behajtani!

Arra a kérdésünkre, hogy történt-e már bírságolás, a Rendőrség illetékese azt a választ adta, hogy ezidáig még csak figyelmeztetéssel éltek az említett szabályszegések miatt, de pár hét türelmi idő után – a balesetek elkerülése érdekében – alkalmazni fogják a helyszínbírság, ill. a szabálysértési feljelentést is azokkal szemben, akik nem tartják be a KRESZ szabályait.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Bírósági ülnökök eskütétele

Volt növendékek hangversenye