in

MegMAGYARázzuk a világot

Farkas Lőrinc Imre egyetemi tanár tartott előadást a magyar nemzeti történetírásról a Tessedik Sámuel Múzeumban. Az előadást, ami felrúgott minden eddig elfogadott történelmi kutatást, eredményt, mintegy tízfőnyi közönség hallgatta bólogatva. Az előadás során a Tanár Úr többször utalt a magyarok származására utaló japán genetikai elemzésekre, miszerint mi magyarok egyedülálló génkészlettel rendelkezünk. Elképesztőbbnél elképesztőbb, hihetetlenebbnél hihetetlenebb adatokat tárt elénk, miközben következetesen letegezte a hallgatóságot, majd következetesen elnézést kért ezért, ezzel próbálta meg fenntartani a bizalmi viszonyt közte és a közönség között. Sajnos folyamatában összefoglalni lehetetlen az előadást, mert az előadó folyamatosan ugrált térben és időben, összehozta a mayákat Atlantisszal és a szkhítákkal, sumérokkal, kvantumkozmológiával, majd a következő gondolatban kijelentette, hogy a honfoglalás hazatérés volt, és a horvátok még mindig a Szent Korona Országa tagjának tekintik magukat, ill. egy sumér „három kutyás”agyagtáblán szerepelő ebeket hangzás alapján a pulival, a kuvasszal és a komondorral azonosította, amiről Rejtő Előretolt helyőrségének egy részlete jut eszembe, ahol Troppauer Hümér költő kérdezi a korzikai banditától, Barbizontól, hogy ugye hasonlít Napóleonra, mire a bandita így válaszol: csakugyan emlékeztet rá, különösen a hangja.

A végén Gulyás András régész tett fel néhány kérdést, aki makacs volt történelmileg eddig tényeknek elfogadott dolgok tekintetében, és nem adta fel az eddig tanultakat, annak ellenére sem, hogy az előadás közben még az is felmerült az előadó részéről, hogy mi van akkor, ha a régészek és a történészek nem mondanak igazat.

Az egészet kicsit már az elején hiteltelenné tette számomra, hogy közölték a közönséggel, hogy az asztalon levő könyvek 1500 forintos egységáron megvásárolhatók az előadás után, de két dolgot egészen hitelesen megtudtunk, mégpedig azt, hogy a történetírás, és a magyar nemzeti történetírás két különböző dolog, ill. azt, hogy más az a történelem, amit tudunk, és más, amit hinni szeretnénk.

Igazán érdekes előadás volt, sajnálhatja mindaz, aki nem hallotta, aki szereti az egész történelem mozgatórugói mögött a magyarokat sejteni.

Egy kijelentésével feltétel nélkül egyet lehetett érteni minden tárgyi tudás nélkül, mégpedig azzal, hogy csak magyarul lehet MAGYARázni a világot.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Pelikán Szarvason

Itt volt május 1-e