Connect with us

Közérdekű hírek

Adj, hogy kaphass!

A természet ismét és ismét figyelmeztet, hogy Ő, jelen esetben a víz az úr. Nekünk most szerencsénk van, karosszékből nézhetjük, ahogy a fél ország víz alá kerül, házakat, utakat, hidakat, komplett utcákat mosnak el a megáradt patakok, amiket emberemlékezet óta át lehetett ugrani. Igaz, most magunkon egy réteg ruhával többel tévézhetünk, mint máskor szokásos, vagy csak egyébként szeretnénk, de mikor felállunk csipszért, legalább nem kell vízbe lépnünk, mint ahogy az Borsodban, vagy a Dunántúlon mostanában előfordul. Az lehet, hogy a termés jórészének lőttek, egyelőre permetezni sincs értelme, minden gombásodik, de legalább nem a medréből kilépő Körös vizében áll most minden.

A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtést szervez a májusi ítéletidő károsultjainak, és felhívással fordul a lakossághoz, cégekhez és intézményekhez, hogy segítséget nyújthasson a májusi ítéletidő károsultjainak. A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtést szervez a májusi ítéletidő károsultjai számára. A szervezet számlaszámára beérkező adományok teljes egészében a rendkívüli időjárás és árvíz miatt bajbajutott településekhez és családokhoz kerülnek.

A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt az alábbi számlára várja:

K&H Bank 10405004-00026547-00000000

Az adományok országszerte bármelyik Vöröskereszt-iroda pénztárában is befizethetők.

A Területi Vöröskeresztnél helyi irodájánál várják adományokat: takarókat, plédeket, párnákat, fektetőket, esőkabátokat, gumicsizmákat, palackozott innivalókat, tartós élelmiszereket, ruhaneműket. Az adományokat ezen a héten csütörtökön és pénteken 8.00-14.00-ig, ill. szükség szerint a jövőhéten keddtől péntekig 8.00-14-00-ig várják a Szarvas, Kossuth u. 30-ban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect