in

A történet megy tovább

Tapasztalat átadással egybekötött nyitókonferenciát rendezett csütörtökön az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség a Liget Wellness és Konferencia Hotelben. Ahogy azt már a korábbiakban megszokhattuk, az a konferencia is felnőttoktatással, képzéssel kapcsolatos. Az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség a Tessedikkel a XXI. századba „Második esély” népfőiskolával az esélyegyenlőség jegyében már régebben letette a garast a az elesettek, valamilyen okból munkanélkülivé vált munkaképesek munka általi visszaszocializálása mellett, amihez különböző képzési kurzusokat indítottak, indítanak. Náluk igaz az, hogy valaminek a vége egyben valaminek a kezdete is, mert egy-egy képzési sorozat vége után néhány napon belül már kezdődtek  az újabb turnusok, amiknek keretein belül korábban pl. takarítókat képeztek, most pedig trénereket fognak képezni. Az egész konferencia is eköré épült, elméleti- és gyakorlati szakemberek osztották meg egymással technikáikat, gondolataikat.

Kiszely Mihály alpolgármester köszöntője után Ribár János, a Nyugat-békési Egyházmegye esperese fogalmazta meg a szarvasi képzések kontinuitását egyszerűen azzal, hogy „a történet megy tovább”.

Lázár Zsolt elmondta, hogy van olyan programjuk, amire négyszeres túljelentkezés van, azaz kereslet lenne képzéseikre, és amire Gaál Roland valószínűsítette, hogy piacosítani kell majd programjaikat, ugyanis eddig a képzés a pályázat keretein belül ingyenes, csak a szállást, étkezést és az utazást kell saját erőből megoldani a képzésben résztvevőknek. Gaál Roland elmondta, hogy ők csak azt vállalják fel, amit el is tudnak végezni, de ehhez a résztvevőknek hinniük kell bennük, de még inkább magukban, hogy meg tudják tenni. A módszer jól működik, már másolják is az általuk kidolgozott tematikát, de valamit mindig kihagynak belőle, és az már nem működőképes. A képzési szakember elmondta, hogy míg máshol problémák vannak az integrált képzéssel, addig náluk pompásan működik.

A szarvasi szakembereken kívül elméleti és gyakorlati meghívott előadók is voltak, akik közül Kertai Katalin elmondta, hogy az OFÁ-s pályázatokat a legsikeresebben a szarvasiak használják ki, majd Ribár János bevezető szavaival búcsúzott „a történet megy tovább”.

Vélemény, hozzászólás?

Dorina kick-box világkupa ezüstérmes!

Viharos úszóverseny