Connect with us

Politika

Az élet Domokos után

Már azt hihettük, hogy vége a választásoknak, mikor ma érkezett a hír, hogy Domokos Lászlót jelöli a FIDESZ az Állami Számvevőszék elnökének, ami még nem jelentené azt, hogy hamarosan elképviselőtlenedünk, mert az Országgyűlés dönt az ügyben. Ismerve a kialakult parlamenti erőviszonyokat borítékolhatjuk, hogy új választás lesz kiírva Békés megy 5. számú egyéni választókörzetében.

Domokos László 1998 óta országgyűlési képviselőnk, amikor külső ember jelölésével próbálta meg a FIDESZ a Gyomaendrőd és a Szarvas közötti fajsúlyossági vitákat ezzel a salamoni döntéssel feloldani, és az MSZP-s Szőlősi Istvánné képviselőségét megtörni. Negyedszer választottuk újra, nem voltunk elégedetlenek, ezért most kicsit csalódottnak  és cserbenhagyottaknak érezhetjük magunkat.

A 12 év alatt Domokos László egyre jobb pozícióba küzdötte magát mind a megyénél, mind a pártjánál, amiből soha nem jöttünk ki rosszul (bár még mindig nincs M44-esünk). Miután szó van arról, hogy a megyegyűlések szerepvesztése miatt esetleg megszüntetésre is kerül a rendszer – aminek Békés megyében ő a vezetője –  karrier szempontjából érthető, hogy továbblép, és tegye a szívére mindenki a kezét, és vallja be, ő is így tenne. Persze ez minket nem vigasztal, az meg pláne nem, ha egy olyan pártkatona képviselőnk lesz, aki azzal érdemelt ki magának érdemeket, mert jól hallgatott, esetleg bólogatott amikor kellet, és úgy szavazott a frakció közepén, mint a mellette ülők. Afelől ne legyen kétségünk, hogy nem lesz olyan befolyásos, mint Domokos László, bólogató Jánosokból meg lesz rutinosabban, aki már tudja, hol kell bólogatni, azaz meg kell majd fizetnünk a tanulópénzt. Izgalommal várjuk, hogy ki lesz az. A FIDESZ döntésén múlik, nem rajtunk, mert megválasztva meg lesz, efelől nincs kétségem.

{jomcomment}

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2010. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect