Connect with us

Közérdekű hírek

Edelényi gyerekek a HAKI-ban

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, az árvízsúlytotta Edelényből nyaral nálunk egy busznyi gyerek. Vendéglátóik, az Emberöltő Alapítvány és az Ifjúsági Tábor személyzete igyekszik mindenben kedvükre tenni. Tegnap a HAKI felé araszoló csoportjukkal futottam össze, ahol pár kép erejéig igénybe vettem türelmüket. Váradiné Kintzly Ágnes, a vendéglátó, arra a kérdésünkre, hogy hogyan kapcsolódik egy kutató intézet az árvízkárosult gyerekek programjába, elmondta, hogy mikor értesült az itt nyaraló edelényiekről, felhívta Babák Mihálynét, hogy hogy tudna segíteni a szervezőknek. Így lett a Halászati és Öntözési Kutatóintézet az egyik délutáni program helyszíne, ahol mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő programot. Voltak, akik az Intézet munkájáról néztek filmeket a konferenciateremben, majd megnézhették a halkeltető és nevelő üzemet, amit csak recirknek ismernek a szarvasiak. A könyvtár többi helyiségében a Szarvasi Kézműves Egyesület tagjai segítségével gyöngyöztek – de még a fiúk is -, kukorica csuhéból bábokat, illetve fonatokat készíthettek.

A 38 gyerek komoly erőpróbának volt kitéve, mert 14 tepsi sütemény várta őket. Ebből hetet az Ótemplomi Szeretetszolgálat küldött, a többit a Kézműves Egyesület hölgytagjai sütöttek. Természetesen ennyi sütit nem tudtak elfogyasztani, de Váradiné becsomagolta a maradékot, és utánuk vitte a táborba.

Komolyan résen kell lenniük az edelényi gyerekeknek egy olyan közegben, ahol mindenki ki akar tenni magáért, és az agyonnyaraltatás módszerétől sem visszariadva akarja feledtetni velük az otthoni szörnyűséget.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2010. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect