in

Ma van a holnap tegnapja

„Nekünk a tegnap nem elég” címmel értelmileg sérült emberek speciális művészeti fesztiválja zajlik a városban. A huszonharmadik alkalommal megrendezésre kerülő, és ezúttal négynapos országos program megnyitója tegnap este volt a Vajda Péter Művelődési Központ előtt zászlófelvonással kezdődött. majd a színházteremben folytatódott. A megnyitón polgármesterünkön, Babák Mihályon , aki egyben a fesztivál egyik fővédnöke, és olyan ismert énekeseken, mint Ásós Attila „Pacsirta” és Baby Gaby felléptek a fogyatékkal élők művészeti csoportjai is, akik énekeltek, táncoltak.

A fesztiválra majd 50 intézmény, otthon, ill. önkormányzat jött el, hogy bemutassa művészeti csoportját, és megnézze a többiek műsorát, de több Békés megyei művészeti csoport és előadó is színesíti a programot. A nézőtéren ülők aktív részesei a színpadon folyó történéseknek, pl. Ásós Attila saját és feldolgozott szerzeményei közben a nézőtér végig vele énekelt. De honnan tudták mindegyik szövegét?! A késő estébe nyúló programokat koncertek és rendszerint diszkó zárja.

A rendezvény szórólapja szerint a szervezők várják azokat, akik szeretnék megismerni sérült embertársaikat. A belépés a színházterembe díjtalan, de csakis a taps, ill. a konferanszok alatt lehetséges, csakúgy, mint a kilépés, és ezt szigorúan be is tartatják, úgyhogy ha valaki kedvet kap a látogatáshoz, akkor azt azt feltétlenül az aula valamelyik sarki helyiségében kezdje, mert az ajtónálló nem kegyelmezett nekem sem.

Vélemény, hozzászólás?

Megválasztatott

Finn diákok Szarvas színpadán…