in

A Víziszínpad madártávlatból

A Víziszínpad – prológ című írás olvasottságából és a hozzászólásokból azt a következtetést vontam le, hogy nem csak a newjság szerkesztőjét érdekli ez a beruházás, ami Szarvasnak egy újabb arcot is adhat majd, hogy nyitottam egy új dossziét, amibe összegyűjtöm az ezzel kapcsolatos információkat.

Látva a terveket, sokakban felmerült kedvenc kérdésük, hogy minek egy ekkora, sokak szerint erőt meghaladó fejlesztés Szarvasnak. A másik, hogy valamit csinálni kellene, de miért nem tesz senki semmit. Aztán ha valami elindul, akkor két sör között jön a fotelből a következő kérdés, hogy ezt miért így csinálják, mikor lehetne ezt okosban is. Akik magukra ismertek, ne olvassák tovább, legyenek szívesek! Nekem tetszik, és nem tudok nem lelkesedni az ötletért. Lehet, hogy tényleg sokba kerül, de olyan meglepő húzás, ami jól jöhet, ha nem akarunk belesimulni a többi alföldi porfészek sorába. Mondjuk ehhez be kellene temetni a Köröst, ami lássuk be, sokkal többe kerülne, mint a színpad, és aminek persze szintén lenne előnye. Például tudnánk a Körös helyére 40 sor főznivaló kukoricát vetni a 30 kilométer hosszon, és csinálhatnánk főtt kukorica fesztivált, ami még egészen biztosan nincs sehol. Ez sem hangzik rosszul!

Meggyőződésem, hogy addig kell orrhossznyi előnyre szert tennünk a konkurens településekkel a turistákért folytatott harcban, amíg azok siránkoznak, hogy felére csökkentek a vendégéjszakák száma. Ehhez kell majd társítani egy dinamikus városmarketinget is persze, dinamikusabbat, mint ami most nincs, hogy a nézőtér ne kongjon.

Remélhetőleg kalandozásaink során kérdést kaphatnak az örök kritikusok is arra, hogy mit miért, mennyiért, miből.

Bemelegítésként nézzek meg madártávlatból a hogy fog kinézni a beruházás a jövő nyáron, mikor kizöldül minden! Hamarosan folytatjuk, megkérdezzük a beruházót, a kivitelezőt és a tervezőt is.

{youtube}i4ipRk21OE0{/youtube}

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Országos szervezet központja lett a HAKI

Aratnak Ezüstszőlőben