in

Jobbikos képviselők akcióban

101017jobbik

101017jobbikMeg sem száradt a tinta Gajdos Attila megbízólevelén, az újdonsült képviselő máris sajtótájékoztatóra sietett. Rögtön az új képviselő-testület beiktatása után a Jobbik két szarvasi frontembere, Samu Tamás Gergő országgyűlési képviselő és Gajdos Attila önkormányzati képviselő kérte a média figyelmét. Samu Tamás Gergő elsőként gratulált az új testület tagjainak, polgármesterének és alpolgármestereinek, majd beszámolt parlamenti munkájáról.

Martonyi Jánoshoz intézte, de Németh Zsolttól kapott választ arra az interpellációjára, hogy visszahívják-e Szent-Iványi Istvánt, akit 2009-ben az Európai Parlamentből kieste után kineveztek szlovén nagykövetnek. Samu Tamás Gergő szerint semmilyen diplomáciai tapasztalata nincs, ráadásul sorban állnak a fiatal és képzett diplomaták. Németh Zsolt azt válaszolta, hogy amennyiben a jobbikos képviselő hibát találna a munkájában, akkor jelezze azt feléjük, és akkor visszahívják. Ezt a választ képviselőnk nem fogadta el. Ilyenkor az Országgyűlés szavaz arról, hogy elfogadja-e a választ vagy sem, és azt némi keresztbeszavazással, kétharmados többséggel elfogadta.

Gajdos Attila elmondta, hogy a hét éve alakított szarvasi Jobbikkal ma elérték céljukat, bejutottak a helyi képviselő-testületbe. Ő is gratulált a megválasztott tagoknak, Babák Mihálynak és az alpolgármestereknek. Elégedett pártjának a választáson elért eredményével, amivel Szarvas második ereje maradt a Jobbik. Megalkuvás nélkül próbálja képviselni amit a kampányban a zászlajukra tűztek, a munkahely-teremtést, az elvándorlás megállítását, a közbiztonság növelését, hogy ezzel Szarvas gyarapodását szolgálja. Megyei képviselőként az energetikai és az élelmiszer önrendelkezést tartja a legfontosabb, általa képviselendő dolgoknak.

A tanácsnoki rendszernek nem látja értelmét, mert amit eddig el tudtak látni a bizottsági elnökök , azt miért ne tudnák ezután is, mondta Gajdos Attila. Amit ezzel kapcsolatban ő személyesen is ellenzett, az, hogy Földesi Zoltán tanácsnokként ilyen fontos pozícióba kerüljön az önkormányzaton belül. Lassan érdemes lesz nézni az önkormányzati ülésekről szóló közvetítéseket azoknak is, akiket nem kötnek le a számok.

Vélemény, hozzászólás?

101017tokes

Határon átnyúló tanügyek

Fotó: Kutyifa Ágnes

Hitel, reménytelenség, szeretetlenség?!