in

Mikulás motorcsónakon

101206mikulas

101206mikulasMivel hónak még nyoma sincs a környéken, vízből azonban annál több, a Mikulásnak valószínűleg alkalmanként valamilyen vízijárművet is igénybe kellett vennie, hogy el tudjon jönni a Fő téren gyülekező gyereksereghez, ami igaz, némi késéssel, de sikerült is. Amíg a gyerekek türelmesen vártak rá, addig gyermekműsorral és tűzzsonglőrökkel szórakoztatták őket a szervezők.

Aztán végre megjött az igazi Mikulás, aminek a gyerekeknél már csak a szülők örültek jobban. Érkezte után vallatóra fogta a kicsinyeket, hogy ki tett valami rossz fát a tűzre mostanában, mire csak egy kisfiú nyújtotta fel a kezét. Lehet, hogy rossz, de becsületes, gondolhatta a Mikulás, és gyorsan kiosztott neki egy szaloncukrot, majd a közös éneklések után csinos krampuszaival szétosztotta zsákjának maradék tartalmát.

Biztosan sokan nem tudják azt, hogy Szarvas hivatalosan is felvette Mikulásfölddel a diplomáciai kapcsolatot, így városunk lesz a hivatalos szarvas-beszállítója az ünnepeknek. E jeles alkalomból a város részéről Hodálik Pál fogadta a Mikulást, aki szintén elmondott egy mesét a gyerekeknek.

Miután a szaloncukor elfogyott, a Mikulás kikerült a figyelem középpontjából, és így el tudott osonni, hogy megkoszorúzza az ismeretlen szarvas szobrát, majd továbbindult arra.

Vélemény, hozzászólás?

101205advent

Advent a metsző szélben

101206nora

Egy furcsa álom története