in

24 óra a vízben

101210uszoda

101210uszodaMa délután 16 órakor kezdetét veszi a már hagyományosnak mondható 24 órás váltóúszás a Városi Gyógyfürdőben. Az úszást népszerűsítő rendezvényt hatodszor rendezi meg a város úszóegylete, a SZUSE. Az első pillanattól fogva népszerű sporteseménynek híre ment, és messzi tájakról is érkeznek úszók, akik többnyire csapatot alkotva, felváltva ússzák végig a 24 órát. Az idén a SZUSE csapata mellett – amiben nem csak rendszeres úszók lesznek, hanem a versenyeken adminisztrációban segédkező szülők is – már nevezett három szlovákos diákcsapat is 8-8- fővel, akik bevackolják magukat a az uszodába egy napra, hogy felváltva teljesítsék a távot.

Bejelentettek egyéni csúcskísérleteket is. A debreceni csapat egyik tagja annyi kilométert szeretne leúszni, 54-et, ahány éves az idén. Az egyik szarvasi úszópalánta, akinek azért nem írjuk le a nevét, hogy ne érezze kötelezőnek a táv teljesítését, 25 kilométert szeretne leúszni. A fizikuma meg van hozzá, de ehhez nagyon nagy monotónia-tűrés szükséges. Reméljük, nem lépi át azt a határt fejben, ill. meg lesz a képessége ahhoz, hogy időben feladja, mielőtt megutálja az úszást. Láttunk már ilyet.

Aki csatlakozni akar az akcióhoz, az ma 16 és szombat 15:45 között medencébeszállhat. Minimum negyedórát kell úszni és számolni a megtett távot. Az akcióban résztvevők számára az uszodába lépés ma ingyenes.

Vélemény, hozzászólás?

101209vpmk

Mesélő hangszerek

2010.12.03. A Vajda Péter Gimnázium szalagavatója (12A)