in

Kint leszünk a vízből

101213pmh

101213pmhIsmét három témában tájékoztatta az Önkormányzat a sajtó útján a lakosságot hétfői sajtótájékoztatóján.

Az Integrál ZRt. nyerte a városban a csapadékvíz elvezetés IV.-V.-VI. ütemének kivitelezési munkáit. A szerződés aláírására aminap került sor a Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozójában, ahol az önkormányzat részéről Hodálik Pál alpogármester, Dr. Melis János jegyző, és Szécsi Attila, az Integrál Zrt. részéről Bődi János és Bődi Péter vett részt, és amire meghívták a helyi sajtó képviselőit is.

A bruttó 444 millió forintos beruházás keretében becsatornázott városrészekkel együtt a fedett csapadékelvezető rendszer aránya városi szinten 50%-ot is megközelíti majd. Ezzel nincs vége, mert tervezés alatt van már a hetedik ütem is.

A kiírásra szokatlanul nagy érdeklődés volt. Kilencen vették ki a pályázatot, és ebből heten be is nyújtották. A nyertes Integrál Zrt. a második legjobb ár mellett a 10 éves garancia ajánlásával nyerte el az Önkormányzati Minisztérium 90%-os támogatása mellett megvalósuló projektet. Bődi János, az Integrál Zrt. elnöke megköszönte a bizalmat, és a munkák várható kezdetét március elejére tette. Előre is elnézést kért azoktól, akiket zavarni fognak a munkájukkal. Felkészültek a vitás esetekre is, amik elsősorban a bejárók felbontása, ill. helyreállítása körül szoktak kirobbanni. Jelen esetben minden ilyen munkát kamerákkal fognak rögzíteni, hogy akár tíz év távlatából is igazságot lehessen majd tenni a vitás kérdésekben. Jelenleg a Szakrendelők és az orosházi úti kerékpárút kivitelezési munkáit helyezik előtérbe.

A másodikként az Inkubátorház körüli eseményekről tájékoztatták a sajtót és rajtuk keresztül a köz ügyei iránt érdeklődőket. Az Inkubátoház elkészült, az Önkormányzat részéről átvették, jelenleg a használatbavételi engedélyek beszerzése van folyamatban. Ezek megérkezte után történhet meg a bérlőkkel való szerződéskötés. A következő testületiülés előtt képviselők is megtekintik a beruházást.

Megtörtént a gondnoki állásra jelentkez mintegy 40 ember közül a megfelelő kiválasztása, így már tudható, hogy az állást Virág Ferenc tölti majd be.

Utoljára a belvíz témáját érintette Hodálik Pál alpolgármester, miszerint annak ellenére, hogy még mindig harmadfokú készültség van elrendelve, a helyzet jelentősen javult. A Körös holtágának vízszintje 84 centit apadt annak legmagasabb állása óta, amikor a Bolza kastély kertjében is állt már a víz. A Hármas-Körös folyamatosan árad. A ma reggeli 724 centiméteres szinthez képes mintegy 36 centivel magasabb vízállás mellett, kb. 760-on fog várhatóan tetőzni. Lakosságvédelmi intézkedésre semmilyen szempontból sincs szükség, jelentette ki az Alpolgármester.

Vélemény, hozzászólás?

101213nora

Mint a Hold

101213diakfoci

Focizott a Mikulás Szarvason