Connect with us

Kiállítás

A felhők felett mindig kék az ég

110201szl

110201szlSzabó Lászlót az egész ország a tévémaciról ismeri. Nem így mi szarvasiak. Nekünk alkotótábort, kiállításokat, festményeket jelent. Évente legalább két kiállítást rendez. Ezúttal saját képeiből válogatott és hozta el tematikus kiállítására, aminek a “Felhők” címet adta, nem véletlenül. A felhők alulról sokszínűek, de felülről a fehér rengeteg árnyalatát lehet látni, mondta Szabó László és mi hiszünk neki, hiszen repül is.

Meglepő, de elmondása szerint szinte soha sem megy ki a szabadba festeni, inkább hagyja a fantáziáját dolgozni. Sokat fényképez, és később a fényképekről festi meg olajjal vagy pasztellel, mert a műterem sterilebb, muslincamentesebb környezetet biztosít, mint a Köröspart naplemente környékén. Egy valamit nem festett még meg, szivárványt.

Képei hangulatfüggőek. Mostanában borongós hangulata van, ami sötétebb képeket eredményez. Nehéz elmondani, hogy milyen ihletben lehetett, amikor a képein látható zöldeket és sárgákat festette. Majd mindegyik képét szereti, de van néhány, amit legszívesebben összetépne, de nem hagyják. Van, ahol annyira szeretik azokat, hogy el-eltűnik egy-egy tárlatának a végére.

A kiállítást Besenczy Zoltán alpolgármester nyitotta meg, akihez régi barátság fűzi. Jó felidézni a nyarat ezekkel a színes képekkel, mondta megnyitójának végén az Alpolgármester, miközben odakint a farkasok ordítottak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2011. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategóriák

Friss

Connect