Connect with us

Színház

Bonyodalmak két bőrönd körül

110206napfoltok

110206napfoltokKét ellopott bőrönddel, kicsit eseménymentesen kezdődött Leopold Lahola Napfoltok című előadása, amit Dósa Zsuzsa fordításában a Cervinus Teátrum társulata adott elő két felvonásban pénteken este a Vajda Péter Művelődési Központ színháztermében. Szenes János igazgató egész heti intenzív kampányának köszönhetően a székek fele megtelt látogatóval.

Az események nyugodt tempóban követték egymást. Első tíz perc egyik izgalmas kérdése volt, hogy a Művelődési Központ munkatársai nem feledkeztek-e el kiütni a riasztórendszerből a füstérzékelőt, vagy hamarosan megérkeznek a tűzoltók, miután Tomy, a mestertolvaj (Petrik Szilárd) rágyújtott egy cigire a színpadon, de megúsztuk szárazon, hála a technikusoknak.

A darab három főszereplője Tomy, aki tulajdonképpen Roberto, Gogo (ifj. Bocsárszky Attila) akit Tomy nevelt bűnözésre, valamint Tereza (Dósa Zsuzsa), Tomy kedvese érdekes és állandóan változó lelki és hierarchiális viszonyban állnak egymással. A darab során a gátlástalan Tomy markáns vezetőszerepe, amivel sokáig uralni tudja az eseményeket, megkopik, és az események menete megváltozik. Köszönhető ez az időnként feltűnő rendőrnek (Kristóf Roland), aki megkapta Tereza Gogo által ellopott bőröndjeinek  az ügyét, és amatőr profialkotóként statisztikát vezet az ellopott és megkerült bőröndök leltárhiányáról.

Hogy miért a Nap felszínén kis területen egyidőben átlépő mágneses erővonalak okozta sötétebb foltokról kapta a darab a címét, számomra nem derült ki. Talán a napfoltok egymáshoz viszonyított állandóan változó helyzetére akar utalni ezzel Leopold Lahola.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2011. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategóriák

Friss

Connect