in

Asztalteniszezőink sikerei

110406asztalit

110406asztalitJól szerepeltek asztaliteniszező újoncaink a közelmúltban rendezett ranglistaversenyeken, mondta el a newjság kérdésére edzőjük, Feszt Attila.

A Békéscsbán megtartott serdülő versenyen serdülőink közül megyei I. helyezett lett az újonc Bakos Nikolett, bronzot nyert Csernik Pálma, míg ők ketten párosban egy ezüstérmet hozhattak haza. A fiúk közül a szintén serdülő korosztályú Nagy Béla III. helyezést ért el.

Az március 26-án megrendezett orosházi újonc ranglistaversenyen a 16 induló közül a dobogó második fokára állhatott úgy, hogy az elődöntőben az orosházi, NBI B-ben játszó Sélei Anettet győzte le, ami óriási bravúr egy ilyen fiatal asztaliteniszezőnek, de a négy közé jutásért játszhatott Csernik Pálma is. A 15 fős fiú mezőnyben egyéniben Nagy Béla szerzett ezüstöt. Itt a négy közé jutásért egyenesen három szarvasi küzdhetett, Gruner Benedek, Virág Bence és Gurszki Krisztián.

A közelmúltban itthon játszott a csapat, akkor kérdeztük Feszt Attila edzőt a szarvasi asztaliteniszes sportéletről, aki elmondta, hogy utánpótlás versenyzőik a legjobbak között vannak, annak ellenére, hogy még nagyon fiatalok. A megyei másodosztályban szerepelnek, ill a serdülő és ifi megyei ranglista versenyeken. Ezt az évet a rutinszerzésre szánják, de a hogy az eredményeiket látjuk, ez hamar menni fog. Itt minden forint a gyerekekre van elköltve, nem igazolnak az NB1-ből és az NB2-ből játékosokat, saját emberekkel versenyeznek, fejezte be Feszt Attila.

A szarvasi asztalitenisz hosszú hagyományokra nyúlik vissza. Itt nevelkedett Dr. Feszt Attila serdülő válogatott NB 1-es játékos, Dr. Feszt Ágnes, aki minden korosztályban magyar bajnok volt, szintén NB1-es játékos, Truczka Tímea NB1-es játékos és Takács József, volt újonc serdülő ifjúsági magyar válogatott, NB1-es játékos is. Az előbb leírtakból kiderül, hogy a  sikeres elődök után napjaink versenyzői sem vallanak szégyent.

A képek a márciusban a Kecskeméti ASE ellen itthon játszott fordulón készültek.

Vélemény, hozzászólás?

110405karate

Karate Magyar Bajnokság: Szarvas harmadik az éremtáblán

110406rendorseg

„Kerékpáros Iskola Kupa”