in

Országos döntőbe jutott a Benka focicsapata

110504foci

110504foci2011. május 2-án, hétfőn, rendezték meg a Diákolimpia Békés megyei döntőjét Gyulán. A 2000/2001-es születésű korosztályban az elődöntőkből bejutott legjobb 3 megyei csapat között szerepelt a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola csapata is.

Csapat tagjai: Búzás Bálint, Rohony Márk, Medvegy Ákos, Domján Balázs, Gruner Benedek, Szappanos Ármin, Szebegyinszki Robin, Ruzsinszki Viktor, Mojzsis Martin, Pásztor Máté
Edző: Bencsik János

Döntőbe jutott csapatok: Orosháza, Gyula, Szarvas (Benka Gy.)
Mérkőzések ideje: 2×15 perc

Első mérkőzés: Orosháza-Szarvas
Az utazás fáradalmai, a reggeli „kelésgyengeség” vagy csak megszokásból igen gyengén „álmosan” kezdett a csapat. A hátszél által támogatott ellenfél folyamatosan támadott és  10 perc alatt vezetett 3:0 arányban. Ez a hidegzuhany valamint az edzői biztatatás ébresztő hatással volt a csapatra és még a szünet előtt sikerült a szépítés amely nagyon kellett a továbbiakhoz, félidőben 3:1. Szünetben alapos edzői eligazítás, és a lélekben „kössük fel a gatyát”, ennél jobbak vagyunk közös elfogadása után következett a 2. félidő. És megtörtént a csoda, bízott a csapat magában szerzett további 3 gólt, mellyel megteremtette a továbbjutás eddig elúszni látszó esélyét.

Végeredmény: Orosháza – Szarvas  3:4 (1:3)
góllövők: Medvegy Á., Szappanos Á., Ruzsinszki V., Szebegyinszki R.

Második mérkőzés: Szarvas-Gyula
Az első meccs ilyen izgalmas események utáni megnyerését követően fegyelmezett de felszabadult játékkal, immár elérve az üzemi fordulatszámot JÁTSZOTT A CSAPAT. Ennek eredményeképp a félidő végére 4:1 volt az eredmény, és az ellenfélnek esélye sem volt az első meccsen bemutatott bravúrunkra. Szünet után a taktikaként meghatározott eredmény tartása és biztonsági játék dominált, melyet a csapat kiválóan megoldott, mely a meccs és megyei döntő megnyerését eredményezte.

Végeredmény: Szarvas – Gyula 4:2 (4:1)
góllövők: Szebegyinszki R. 3,  Medvegy Á.

A sikeresen megvívott meccsek eredményeképp a Diákolimpia Országos döntőjében Békés megyét a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola focicsapata képviseli. A döntő 2011. május 27-28-án kerül megrendezésre Fonyódligeten.

Gratulálunk a csapatnak és kívánunk jó és örömteli játékot és sikeres szerepést.

Vélemény, hozzászólás?

110504tuning

Tuningmajális

110505csilla

Gála szülőföldünk előadóival