in

Nagyon lejtett a gyulai pálya

110508zaszlo

110508zaszloMegyei rangadó várt a Szarvasi FC labdarúgóira Gyulán. Az élbolyban található hazaiak voltak a találkozó esélyesei,de a kiesés elől menekülő szarvasiak nagyon készültek a derbire. Somogyi Jánosnak a sérülések miatt nem sok választási lehetősége volt, mikor kijelölte kezdőcsapatát, amely így festett:Kiri-László, Pákozdi, Demcsák, Petykó-Truczka,  Bakró, Klimaj, Erdősi-Bány, Somogyi. Télies időben, hatalmas szélben kezdődött a mérkőzés. Jobbára a Gyula kezdeményezett, de a szarvasi védelem jól zárt. Így többnyire távoli lövésekkel próbálkoztak a hazaiak, amelyek rendre elkerülték a vendégek kapuját. A játékvezető nagyvonalúan vezette a játékot semmi előjele nem volt annak, ami a második félidőben történt.

Az 51. percben Balogh hatalmas lesgóllal megszerezte a vezetést a Gyulának. Jellemző, hogy a hazaiak nem igazán örültek, mert tudták ajándékba kapták ezt a gólt. Hiába tiltakoztak fiaink Vörös sporttárs nem változtatta meg ítéletét. Az addig is jól játszó Szarvas nem adta fel, csúsztak-másztak focistáink. Bakró fejese a kapufáról a gólvonal mögé pattant, ám a Bács megyei bíró nem ítélt gólt. Húsz perccel a vége előtt Bány végezhetett el bedobást, a visszafejelt labdát középre ívelte, és Somogyi szépen csúsztatta a jobb sarokba. Ezután akár két büntetőt is kaphattunk volna, no de nem ezen a délutánon. Negyed órával a vége előtt minden eldőlt, Ponyokai lesről indulva a kifutó Kiri mellett lőtt a hálóba. Ezt már az edzőnk sem bírta idegekkel, de feleslegesen reklamált mert Vörös Gábor eldöntötte itt ma a Szarvas nem nyerhet. A hátralévő időben már csak az volt a kérdés megússzuk-e kapott piros lap nélkül. A végén még a Gyula lőtt egy gólt kialakítva ezzel a 3-1 arányú hazai győzelmet.

A bírók levonulása nem volt akadálymentes, a vendégszurkolók is összecsaptak a Szarvast pocskondiázó helyi erőkkel. Mindez a játékvezetőnek volt köszönhető, mert nem a jobban játszó csapat nyert Gyulán, ezt még a mérsékelt helyi szurkolók is elismerték.

Dicséret illeti a csere nélkül játszó Szarvas valamennyi játékosát, különösen Bány, Somogyi, Erdősi, Bakró és Demcsák játszott jól.

Nyilatkozatok:

Fodor Sándor vezetőedző Várfürdő-Gyulai Termál FC: A szarvas jól megszervezte a védekezését az első félidőben. A második félidőben három gólt tudtunk lőni, és ha nem is jó játékkal, de győztünk. Gratulálok a Szarvasnak, amely nagyon kemény ellenfél volt.

Somogyi János vezetőedző Szarvasi FC: Nehéz indulatok nélkül beszélni erről a mérkőzésről. Óriási játékvezetői segédlettel nyert ma a Gyula. Két lesgólt kaptunk, szabályos gólunkat nem adták meg. Le a kalappal a csapatom előtt, amely legalább az egy pontra rászolgált volna.

Gajdos Attila szarvasi szurkoló: Jó játékot mutatott ma a Szarvas, de sajnos az eredmény nem tükrözi ezt, érzésem szerint ez a bírónak köszönhető. Hatékonyabb, kiegyensúlyozottabb és higgadtabb játékot kell mutatnunk ahhoz, hogy bennmaradjunk, és mindenféleképpen meg kell vernünk következő ellenfelünket, a Jánoshidát.

Miért rontják el emberek egész heti munkáját, több tucat vendégszurkoló szórakozását? Tudjuk, a Szarvas az újonc és az egyik legszegényebb klub. Ezt egész szezonban éreztették velünk a játékvezetők. De mi akkor is bennmaradunk, még ha ez sokaknak nem is tetszik.

Gyuláról tudósított Gunda Atilla

Vélemény, hozzászólás?

110508bszta

Csillapodóban a kedélyek Szentandráson

110509muzeum

Egy ember drámája