in

A 91 éves friss seb

110604trianon

110604trianonSzenes János, a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány Kuratóriuma elnökének szavaival élve, az összmagyarság szent zarándokhelyén gyűltek össze szombat délután a szarvasiak, határon inneniek és túliak, hogy emlékezzenek, 91. éve szenvedjük a trianoni békediktátum átkát.

A bűnösök nem nyugodhatnak, mondta Babák Mihály polgármester. Európa demokráciái meg mindig nem rehabilitálták Magyarországot Trianon következményei alól, és erre 91 éve nem került sor. Nem is lehetnek nyugodtak. A bosszú Isten dolga. “Enyém a bosszú, én majd megfizetek” mondja az Úr, és szerinte eljött ennek az ideje. Clemenceau országát nem feldarabolásra ítélte, hanem a bevándorlók általi belső felzabálásra. Nekünk csak vigyázó szemünket kell Párizsra vetni, és figyelni, hogyan oldják meg a problémát “demokratikus” módon, mert Trianon 100. évfordulójára ki fog ez derülni.

Vitéz Pintér István történész, a Kárpát-medencei Vitézi Rend tagja történelmi visszatekintést tett a trianoni időkre, majd dr. Varga István országgyűlési képviselő mondta el az eseményhez kapcsolódó gondolatait.

Az ünnepi műsort a Cervinus Teátrum színészei szolgáltatták Aszódi Enikővel kiegészülve.

A megemlékezés végét jelentő koszorúzást Babák Mihály polgármester, Farkas Zoltán, a megyegyűlés elnöke és Dankó Béla országgyűlési képviselő kezdte, majd a pártok, a társadalmi szervezetek és az iskolák, valamint a Felvidék képviselői járultak az emlékhelyhez, hogy elhelyezzék koszorúikat. A tömegből sokan “vesszen Trianon!” felkiáltásokkal búcsúztak.

Vélemény, hozzászólás?

Pünkösdi alkalmak az Evangélikus Újtemplomban

110605halaszle

Szentandrási a legjobb halászlé