in

Ismét D.A.D.A. nap

110614dada

110614dadaA dohányzás – alkohol – drog – AIDS szavak kezdőbetűivel jelzett prevenciós program 1992-ben indult útjára. Azóta évről-évre, így, az év vége felé, a program keretében az általános iskolások számára egésznapos vetélkedőt rendeznek. Így történt ez pénteken is a Rendőrség, a Polgárőrség és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében. Ezúttal is a három általános iskolából, a Vajdából, a Szlovákból és a Benkából érkeztek diákok, akik játékos formában mérhették össze egymással erejüket, tudásukat. Lehetett focizni, KRESZ-tesztet tölteni, ill. kerékpáros ügyességi pályán végighajtani.

A program eredetileg a Cigány Közösségi Házba és a mellette levő pályára lett meghirdetve, de egyrészt a eső lógó lába, másrészt a Vajdába járó viszonylag nagyszámú cigány diákság miatt át lett helyezve a Fő téren álló iskolába.

A frissen felújított tornateremben az iskolák közötti focibajnokságot, amin Pisont András fújta a sípot,  a benkások nyerték. Az udvaron kialakított ügyességi pályán a szlovákosok tekertek végig a leggyorsabban a legkevesebb hibaponttal.

A rendezvényt a helyet adó Vajda Péter Intézmény Általános Iskolájának igazgatója Rejtő Csaba, ill. a Benka igazgatónője, Molnár Istvánné segítette tanácsokkal. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat részéről Varga József házigzdáskodott, töltötte az üdítőket, osztotta a szendvicseket. A Rendőrséget Fulajtár Noémi képviselte, aki a KRESZ-teszt lebonyolításában vett részt. Az iskolák testneveléstanárai, Bátor György, Fonád Zoltán és Bencsik Tibor a rendezvény gördülékeny lebonyolításhoz járultak hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

110613kronika

Krónika huszonötödször

110615evang

Közös konfirmáció a két szarvasi evangélikus gyülekezetben