in

Pünkösdi ezüst

110615foci

110615fociRákóczifalván került megrendezésre a 2000-2001-es születésű ifjú focisták részére a „Pünkösd Kupa” utánpótlás labdarúgó torna 2011. június 13.-án pünkösd hétfőjén, melyre csapatunk is meghívást kapott, melyet örömmel elfogadott. A tornán öt csapat, Mezőtúr, Túrkeve, Szarvas, Lurkó FM (Szolnok), Rákóczifalva indult.

A szezonzáró tornán jókedvvel és bizakodva a sikeres szereplésben az alábbi csapattal vettünk részt: Hajduch Dávid, Medvegy Ákos, Mojzsis Martin, Szebegyinszki Robin, Rohony Márk, Török László, Domján Balázs, Borbély Dávid, Szappanos Ármin, Ruzsinszki Viktor, Pásztor Máté, Styecz Bence, edző: Bencsik János A meccsek 7+1 játékossal 1×20 percig tartottak.

Eredmények:
Szavas – Mezőtúr 3 : 0
góllövők: Török L., Styecz B., Ruzsinszki V.
A mérkőzés első 6 perce kissé tanácstalan mozgással telt, hoztuk az első meccsekre jellemző „kelésgyenge” formát, de szerencsére időben felébredtünk, és az ellenfél sem tudta kihasználni ez az időszakot. A csapat elkezdett szépen játszani, az első gól hozta a megnyugvás és ezután kimondottan szépen tették a bőrt a fiúk, melynek eredménye is meglett, ellenfelünknek esélye sem volt.

Lurkó (Szolnok) – Szarvas 1 : 1
gól: Styecz B.
Az első mérkőzés után kissé elbizakodottan mentek a pályára fiaink, melyet ellenfelünk első meccsen a hazaiaktól elszenvedett 7-0 arányú veresége is táplált. Sajnos az önbizalom a partvonalon kívül maradt, igen gyenge és koncepció nélküli „játékkal” kezdtünk, melynek eredményképp az ellenfél átvette a vezetést. Szerencsére egy igen okos góllal gyorsan egyenlítettünk, de továbbiakban sem sikerült a meccset döntésre vinni, nem volt meg az átütő erő játékunkban, inkább magunkkal küzdöttünk.

Rákóczifalva – Szarvas 2 : 0
Az előző meccs folytatásaként kellet a jó formában szereplő hazaiakkal felvenni a versenyt, de ez nem igazán sikerült. A játék képe némileg javult, nem is volt igazán nagy különbség a két csapat között játékerőben és tudásban, de a hazaiak jobban akartak és elszántabbak voltak.

Szarvas – Túrkeve 3 : 0
góllövők: Styecz B., Szebegyinszki R., Borbély D.
Az előző meccs „eredménye” talán felrázta a gárdát, de a csapat ismét egyik legjobb formáját mutatva (mint az első meccs második részében) igen szépen, megfelelő motiváltsággal és akarattal JÁTSZOTT !! Ebből is látszik, ha akarunk tudunk is, a meccs eredménye végig nem volt kétséges, még ha az ellenfél is többször veszélyeztette kapunkat, a szarvasiak végig domináltak.

Végeredmény: 1. Rákóczifalva, 2. SZARVAS, 3. Lurkó (Szolnok), 4. Túrkeve, 5. Mezőtúr

Összességében a hazaiak megérdemelten nyerték a kupát, végig egyenletes jó teljesítményt nyújtottak. Mieinknek is lett volna esélye akár a végső győzelemre is tudásunk alapján, de még néha kicsit hitetlenek vagyunk, és ez komoly ingadozásokat hoz játékunkban, ebben kell még fejlődnünk, de amikor elkapjuk a fonalat öröm nézni a fiúkat a pályán.

Csapatunk játékosainak és erejének elismeréseképp a torna legjobb játékosának Domján Balázs-t a szarvas játékosát választották, aki nagy örömmel vettel át a címmel járó díjat. Legjobb kapus és gólkirály különdíjakat Rákóczifalvi játékosok kapták.

A csapat június 21-29 között Spanyolországba utazik,  ahol részt vesz egy korosztályos tornán. Kívánunk nekik jó utat és jó kedvet, eredményes szerepést a nemzetközi mezőnyben, reméljük nagy élményekkel gazdagodva fognak hazatérni.

Hajrá Fiúk, Hajrá Szarvas !!!

Vélemény, hozzászólás?

110616hold

Hold vs. Fahíd

110616k1_intro

K1-es kupagyőzelem