in

Helyzet van!

110617gajdos

110617gajdosGajdos Attila, jobbikos Önkormányzati képviselő a Newjságból értesült arról, hogy a Halászati és Öntözési Kutatóintézet milyen nehézségekkel küzd, és miután tájékozódott az ügyben, az elmúlt héten sajtótájékoztatót tartott, amin pont a Newjság nem tudott ott lenni, így most olvasóink számára egy limonádé mellett megismételte az akkor elhangzottakat.

Ami felháborította Gajdos Attilát, az az, hogy a 80 főt foglalkoztató intézet 700 milliós éves költségvetéséből 170 milliónyit állt az állam, amiből a januári takarékoskodási hullám során elvettek ötvenet. A maradék a bérek közterheinek az állami kasszába való visszafizetésére sem elég. Az államnak el kellene döntenie, hogy szüksége van-e kutatás-fejlesztésre, jelentette ki a jobbikos képviselő, és a sajtó útján felkérte Dankó Béla országgyűlési képviselőt, hogy járjon közbe, lobbizzon a komoly szakmai múlttal rendelkező intézet megsegítésében, védje meg a szarvasiak érdekeit.

Önkormányzati képviselőnk tendenciát lát kutatás visszafejlesztésében. Volt két jólműködő főiskolánk. Az előző kormány magára hagyta a vidéki főiskolákat, amiknek a kiút az egyetemi központokba való beolvadás maradt, vagy a piaci útra lépés, de ez nem piaci kérdés, mondta Gajdos Attila. Ezzel kapcsolatban is el kellene dönteni a Kormánynak, hogy kell-e vidéki felsőfokú oktatás.

A jelenlegi helyzetből az egyik főbb kitörési pont a kutatás-fejlesztésben, ill. az azt megalapozó minőségi felsőoktatásban rejlik, de nem ebbe az irányba haladnak a dolgok, mondta a jobbikos képviselő, majd hozzátette, azt üzenem Dankó Bélának, hogy “helyzet van”.

Vélemény, hozzászólás?

110615arany

Arany cigányai

110617foci

Pár pont bennünk maradt