in

Búcsú a padsoroktól

110619benka

110619benkaSzombat reggel búcsúztatták a nyolcadikosokat a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolában. A főiskolás diplomaosztó miatti kényszerű korai kezdéssel szerencséje volt a ballagóknak és a velük ünneplőknek, tekintettel arra, hogy szombatra hőségriadót hirdettek, így az osztályról-osztályra vonulás még kellemesen friss időben történhetett.

Az Evangélikus Ótemplom megtelt szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal. A közös ének után az osztályok külön-külön műsorral búcsúztak az iskolától, miközben nem minden szem maradt szárazon. Az iskola igazgatónője, Molnár Istvánné minden végzős gyerek nyolcéves fejlődéséről számot adott, miközben kivetítőkön azok fényképeit láthatták a templomban összegyűltek.

Az iskola elismerését, a Benka-díjat, az év végén két alkalommal, a Benka Gálán, ill. a ballagáson szokták átadni azoknak a végzősöknek, akik a nyolc év alatt végig kitűnő tanulmányi eredményt értek el. Ezen a napon Krajcsovics Zsuzsannát érte a megtiszteltetés, és vehette át azt Molnár Istvánnétól. Őt Zima Dániel, focista, a megyei korosztályos válogatott tagja követhette, ahol a Benka Legjobb Sportolója díj várta. A kitűnő tanuló és nagyon sok versenyeredménnyel büszkélkedő hetedikes Janecskó Liliána elsőként kaphatta meg a frissen alapított Év tanulója díjat.

Babák Mihály polgármester jókívánságai után a hetedikesek nevében Bukovinszky Aliz búcsúzott a ballagóktól, majd a tanárok közös búcsúdala zárta az ünnepi műsort.

Vélemény, hozzászólás?

110619borasz

A munkám a hobbim, s az életem

110620foteri

Elbúcsúztak szép iskolájuktól