in

Elbúcsúztak szép iskolájuktól

110620foteri

110620foteriA Vajda Péter Intézmény Általános Iskolájában a ballagást a Fő téren tartották, az épület frissen felújított homlokzata előtt, ami igazán látványos hátteret biztosított a fontos eseménynek. Az osztályok bevonulása után Kohut Andrásné, a Vajda Péter Intézmény főigazgatója köszönt el a nyolcadikosoktól, amit a diákok rövid énekes zenés műsorral viszonoztak.

A zászló átadását Rejtő Csaba igazgató, majd Babák Mihály polgármester a fiataloktól vett búcsúja követte a nagybetűs élet felé tett első lépésük alkalmából. A Fő tériben hagyomány volt, hogy a legjobb diákokat jutalmazzák ezen a napon. Így történt ez már az új név alatt is, amikor a Tehetség és Siker Alapítvány díjait adták át azoknak, akik a legjobb eredményeket érték el a tanulmányi versenyeken, a sportversenyeken, a művészeti versenyeken, a közösségi munkában. Az értékelő iskolagyűlésen az alsóbb osztályokba járók már átvehették jutalmaikat, most csak a ballagóknak adták át az úgynevezett Leg-díjakat. A legjobb disputás címet Nánási Attila és Tóth Bálint, a legjobb számítástechnikus címet Kutas Márton kapta. A jó tanuló, jó sportoló díjban Kasik Viktor, a legjobb labdarúgó díjban Bódai Nándor, a legjobb küzdősportoló címben Borzi Balázs, a legjobb kajakos díjban Dombvári Rebeka, a legjobb aerobikos díjban Csasztvan Dorina részesült, míg az év sportolója Kovács Zsanett és Pillár Bianka hip-hop táncosok lettek. Az év csapata címet Bába Richárd, Pillár Dániel, Rideg István labdarúgók nyerték. Alapítványi dícséretben részesült Csatai Anita, Balczó Balázs és Frankó Tamás. Utóbbi kettő az országos harmonika verseny döntősei voltak, állandó szereplői az iskolai és városi rendezvényeknek.

Az elmúlt évben elhunyt Kalmár Magdolna, Baba néni, aki az iskolának 18 éven át volt az igazgatója, a Tehetség és Siker Alapítvány alapítója és a kuratórium elnöke volt 13 évig. A kuratórium úgy határozott, a család beleegyezésével, egyetértésével, hogy az ő emlékére a legtöbb jó eredményt elérő, kiemelkedő képességű és tehetséges tanuló ettől a tanévtől Kalmár Magdolna-díjban részesül. Elsőként a díjat Fabó Márkó 8.b osztályos tanuló vehette át, aki nyolc éven át kitűnő tanuló volt, és számtalan kiváló versenyeredménnyel büszkélkedhet. A díjat Kovácsné Dr. Kalmár Edit, a Tehetség és Siker Alapítvány egyik alapítója, Kalmár Magdolna, Baba néni testvére adta át.

A ballagás alakalmából az Ifjúsági és Sportbizottság jutalmait is átadták azoknak, akik kiemelkedő sporteredményeket értek el, majd megköszönték a szülők fáradozását, valamint gazdára talált a Cigány Kisebbségi Önkormányzat díja is.

Vélemény, hozzászólás?

110619benka

Búcsú a padsoroktól

110620kezi

Szarvasi ezüst a Barátság Kupán