in

Bemutatkozott a Vízi Színház

110626viziszinpad

110626viziszinpadEljött, majd elmúlt az a nap, június 25-e, a Víziszínpad ünnepélyes avatójának a napja, amit a szarvasi naptárba is csak sokadik megerősítésre tettek be a nyomdábaküldés előtt.

Egy hónapra sem nyúlik vissza a története, és máris a harmadik teltházas rendezvényt tartották itt, igaz, ebből egy évzáró volt, amin nem biztos, hogy önszántából vesz részt valaki. A péntek esti megnyitóra már előzetesen minden helynek volt gazdája, bár több tiszteletjegyes vette a fáradságot, és otthon maradt. Tapintatlan dolog volt tőlük, tekintettel arra, hogy sokaknak, akik szívesen eljöttek, nem jutott jegy.

Az estet egy sajtótájékoztató kezdte, amin a városvezetés mellett itt volt a megye első embere, Farkas Zoltán, ill. korábbi országgyűlési képviselőnk, Domokos László is.

A publikum számára nyolc órakor kezdődött az ünnepi műsor a Békés Megyei Jókai Színház művészeinek, ill. Straub Dezsőnek a közreműködésével, ahol a háziasszony Fodor Zsóka, a házigazda Józsa Mihály volt. Az est folyamán részleteket láthattunk előadásaikból, miközben a két házigazda elmondta, hogy miket tekinthetnek meg a Víziszínpad látogatói a nyár folyamán.

A megnyitóra Babák Mihály polgármester, Farkas Zoltán, a Megyegyűlés elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Dankó Béla országgyűlési képviselő stílszerűen a víz felől, a Katalin II-vel érkeztek. A színpad és a híd közötti Körös szakasz megtelt kék lufival érkező kajakosokkal, amiket az ünnepi beszédek után, a szalag átvágása közben elengedtek.

Babák Mihály mindenkit a színpadra szólított akinek valamilyen szerepe volt abban, hogy a Víziszínpad létrejöhetett, Takács Miklóstól, a pontonokra épített eredeti víziszínpad ötletgazdájától, Szuhaj Györgyön keresztül, akinek a skicce adta az alapját az egész projektnek, egészen a tervezésben, az engedélyezésben és a kivitelezésben résztvevőkig. Polgármesterünk a szabadtéri színpadot egészen az Árpád udvarán felállított Nyári Színkörig vezette vissza, majd a 2000-es évet, az első mobil víziszínpadot tekintette fontos mérföldkőnek. 2004-ben született meg egy állandó építésű víziszínpadnak a víziója, aminek következménye a most átadásra kerülő 1026 férőhelyes létesítmény.

Ezen az esten nevet kapott a két bástya is. Amit eddig északi és déli bástyaként emlegettünk, péntektől a Bolza, ill. a Réthy bástya nevet viseli.

A frissen alapított “A Szarvasi Kultúra Lovagja” címet Csasztvan András érdemelte ki. Az első lovag ezt a közművelődésben végzett munkájáért, valamint a Víziszínpad létrejöttében szerzett elévülhetetlen érdemeiért kapta.

A Víziszínpad avatóját tűzijáték és görögtűz zárta, amit többen úgy jellemeztek, hogy ilyen még nem volt Szarvas történelme során.

Úgy néz ki, hogy az égiek is a kegyelmükbe fogadták Szarvas új büszkeségét, mert mindhárom teltházas rendezvényen kellemes idő fogadta a nézőket, a beharangozott eső elmaradt. Reméljük, a továbbiakban is hasonló szerencse kíséri a Víziszínpadra, pontosabban a Vízi Színházba látogató nézőket előadókat!

Vélemény, hozzászólás?

110626buli

Egy fiús buli

110627szlovak

Üdvözlünk téged tarka nyár…