in

Szakorvosok új köntösben

110630szakorvosi

110630szakorvosiCsütörtökön műszakilag átadásra került a szakorvosi rendelők épülete. A kívül-belül megújult épület, ami volt már posta, fogadó és betegfogadó is, modern, a XXI. századi követelményeket kielégítő körülmények között várja majd az egészségükért küzdőket.

Az utcai homlokzat helyreállításánál igyekeztek figyelembe venni az eredeti épület képét, ami többé-kevésbé sikerült is. Amennyit változott, annyi belefér egy ilyen korú épület felújításába, hiszen a Bárány-fogadó is sokat változott azóta is, mióta Petőfi megszállt benne. Annál sokkal szebb lett, mintha olyan cauceskusan lebontották volna, és építettek volna a helyére valami betoncsodát.

Az épület belseje sokkal nagyobb változáson ment keresztül, mint a homlokzata. Végre eltűntek azok a padlóburkolók, amikkel a szocialista érában mindent lefedtek, a falakat és a padlót ízléses lapok fedik, és a dolgozók végre kaptak egy ebédlőt is.

Nem csak egyszerűen modern lett, hanem úgy lett modern, hogy miközben a napjaink követelményeinek megfelelő anyagokat használtak fel a felújítás során, érződik rajta a kor súlya.

A műszaki átadás-átvételnél mindent tételesen számbavettek, lista készült a pótlásokról. Az eseményen jelen voltak az Önkormányzat, a kivitelező és a szakorvosok képviselői. A közeljövőben felgyorsulnak az események a rendelők körül. Keddtől elkezdődhet a visszaköltözés, sőt, 11-től már néhány szakrendelés a megújult helyen folyhat. 19-én egy nyílt napot tartanak az orvosoknak, egészségügyben dolgozóknak, hogy megismerhessék az új épületet, majd 20-án átadják a kész beruházást, ami igazán szépre sikerült.

Vélemény, hozzászólás?

110629kef

Egyre fiatalabbak drogoznak

110701evang

Bővült az ótemplomi felnőttképzési paletta