in

Sportolna a Jobbik

110701jobbik

110701jobbikAz adórendszer módosításával a Kormány szeretné beterelni a gazdasági társaságokat az öt kiemelt, úgynevezett látványsport, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a labdarúgás és a vízilabda támogatásába. A Körös partjáról érthetetlen, hogy a kajak-kenu és az úszás, stabil sikersportágaink helyett miért a jégkorong került be az ötbe.

A sporttámogatásokkal kapcsolatban Gajdos Attila önkormányzati képviselő és Kovács Ádám, a sportbizottság jobbikos tagja kérte a média és a lakosság figyelmét  sportról, sporttámogatásokról alkotott véleményük megismertetéséhez.

Önkormányzati képviselőnk szerint a sport támogatása kiemelt fontosságú, hiszen a sportba fektetett pénz megtakarítást eredményezhet az egészségügyi kiadások terén. Kevesli az önkormányzat hozzájárulását a helyi sportokhoz és reméli, hogy ez nőni fog a jövőben.

Az öt látványsportból három sportágban érintett Szarvas, a labdarúgásban, a kézilabdában és a vízilabdában, mondta Kovács Ádám. A városi sportpénzek egyrésze a helyi foci támogatására megy el, holott több mint tucatnyi sportegyesület van a városban, amikben ezernél is több szarvasi sportol. Amennyiben a Kormány várakozása teljesül, és a szponzori adóforintok az öt kiemelt sportágba áramlanak, reméli, hogy a felszabaduló költségvetési pénzeket a többi sporthoz csoportosítják majd át, de ezügyben szkeptikus a sportbizottság jobbikos tagja.

Vélemény, hozzászólás?

110701evang

Bővült az ótemplomi felnőttképzési paletta

110702evang

Hajléktalanellátás Szarvason