in

Nyakába vette Európát

110706olasz

110706olaszIgazi csodabogár érkezett a városba Gianluca Ratta személyében. Az egykori maratoni futó 11 éve akasztotta szegre tisztes polgári hivatását, csomagolt be hátizsákjába és vette a nyakába a Európát. azóta annyit gyalogolt, hogy megkerülhette volna a Földet az Egyenlítő mentén. Nincs egyedül. Egy husky keverék a társa, ami elmondása szerint Szicíliában szegődött mellé. Addig is csak kutyák voltak a partnerei az extrém küldetésben, de mindegyiknek egy-két napnyi menetelés után megjött sz eszük, és odébbálltak. Miután Shira mellészegődött, néhány kilométernyi gyaloglás után megkérdezte tőle, “velem jössz?”, mire a kutya vakkantott, amit Gianluca igennek vett. Azóta elválaszthatatlan társak. Ha melege van Gianlucának, és hűtésképp megnyalja a bőrét, Shira is elkezdi nyalogatni, hogy hűljön, cserébe az olasz vándor krémmel keni be esténként a husky talpát, hogy bírja a gyaloglást.

Arra a kérdésre, hogy miért csinálja, azt válaszolta, ő nem csak álmodozik arról, hogyan élne szívesen, hanem éli az álmait.

Érdekes tapasztalatai vannak az emberekkel kapcsolatban. Olaszországból San Marino és a Vatikán után Ausztriába, Svájcba, Liechtensteinbe, Szlovákiába, Németországba és Franciaországba vezetett az útja. Eleinte gyanús szemmel méregetik, hogy ki ez és mit akar, de utána megenyhülnek, étellel, itallal, szállással kínálják. Első útja többnyire a Polgármesteri Hivatalokba vezet, ahogy Szarvason is, hogy kérje egy igazolást arról, hogy itt járt, mert bár igaz, hogy az álmait éli, de ezt egyből össze is kötötte egy Guinness rekordkísérlettel is, a kutyával való gyaloglás számban. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a honfitársai nézik bolondnak.

Arra a kérdésre, hogy meddig gyalogol, csak annyit válaszolt, ameddig kedve tartja. Vizet iszik, az az ő üzemanyaga, mondja Gianluca. Nem hajtja semmilyen vágy vagy kényszer, mindig örül annak, amit a sarkon túl várja.

Szarvasi tartózkodása kicsit hosszabbra nyúlt, mert jól érzi itt magát. Az emberek kedvesek, a környezet szép. Szarvasi kísérőitől tudta meg, hogy itt van a Történelmi Magyarország közepe, és mivel Európa közepének is Magyarországot tartja, egyből Európa közepén lehet.

Vélemény, hozzászólás?

110705benka

Hepehupás vén Szilágyságban

110706rp

Nyári Művészeti Alkotótábor a Ruzicskay Házban