in

Élményellenőrök Szarvason

110724aola

110724aolaMegtörtént a kiválasztás, elkelt a tavasszal meghirdetett turisztikai élményellenőri állás. A 240 jelentkezőből az előválogatón harmincan jutottak túl, majd közülük került ki az a három szerencsés, aki családjával együtt élvezheti a város kényeztetését egy hónapon keresztül, sőt, még 500 ezer forint is üti a markát.

Az ötfős zsűri, Bukovinszky Béla, a Napestig és a Szolíd Bohém társtulajdonosa, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője és társtulajdonosa, dr. Hanyecz Katalin, az Arborétum igazgatónője, Gombár Hajnalka, a Tourinform Iroda munkatársa és a projekt főszervezője, Bogdán Tamás a Liget Wellness és Apartmanhotel igazgatója és természetesen Óvári András, az ötletgazda és egyben a döntnökök elnöke csodálatos környezetben, a Liget Wellness és Apartmanhotel Budai György parkjában álló nyitott pavilonban várta a három finalista csapatot, ahol mindenek előtt sorsolással döntötték el a meghallgatás sorrendjét.

 

Elsőként Edvi Zsófia és barátja, Ádám léphetett a bírák elé. Az egész olyan volt, mint egy valóságshowba oltott állásinterjú. A zsűri számtalan kérdést tett fel nekik a legváltozatosabb témákban, de a kérdések özönéből nem csak nekik, hanem mindhárom csapatnak jutott. A két fiatal a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója. Ádám villamosmérnöknek, Zsófi építésznek készül. A tanulás mellett sportolnak. Nagyon szimpatikus, szerethető párost ismerhettünk meg bennük.

A következő csapat Barna Béla és felesége, Mónika, két gyermekükkel, Borbálával és Boldizsárral érkezett az interjúra. Barna Béla ideális jelölt az állásra, profi újságíró és blogger. 44 országban járt és rendszeres szerzője a Turista Magazinnak, fotói pedig több kiadványban megjelentek már.

Utolsóként Tóth Erika és párja, Áron, valamint Denisz, a kutya állt a zsűri elé. Erika hírszerkesztőként, rendezvényszervezőként és személyzetisként dolgozott korábban. Barátja a nyíregyházi Sunshine kora reggeli műsorát vezeti, teniszt oktat és sportmeccsek szpíkereként is tevékenykedik. A trió harmadik tagja Denisz, a kutya, gasztroblogger. Úgy tettünk, mintha tudtuk volna, mit jelent ez kutyáéknál.

Nem volt könnyű helyzetben a zsűri. Mindhárom finalista csapat felkészült és a munkakör betöltésére tökéletesen alkalmas volt, ám a zsűri tagjainak dönteniük kellett és az egyhangúan Tóth Erika, Kerekes Áron és Denisz mellett szólt, így augusztus 1-étől ők végezhetik az élményellenőri feladatokat Szarvason.

„A közel ezer jelentkezőből a második fordulóba jutott 30 nevező rendkívül jó anyagokat adott be. Közülük 3 nagyon jó csapat jutott a döntőbe, akik a személyes interjúkon is remekül szerepeltek. A jók közül azt a csapatot választottuk ki, amelynek tagjai egyenrangú félként, de különböző nézőpontokat közvetítve számolnak majd be a blogban szarvasi élményeikről. Emellett a döntésnél az is fontos volt, hogy képesek legyenek különböző generációkat is megszólítani, a saját korosztályuk tagjai mellett a fiatalabbaknak és az idősebbeknek is izgalmasan közvetítik a Szarvason szerzett élményeket” – mondta el a személyes állásinterjúk után Óvári András, ötletgazda, aki egyben az ötfős zsűri elnöki tisztét is betöltötte. „Harminc éve nyaralok Szarvason, és a város nagy rajongója vagyok. Szerettem volna tenni azért, hogy ezt a kedves Körös-parti várost azok is megismerjék, akik még soha nem jártak Szarvason, és azért is, hogy a szarvasiak, akik számára talán már természetes ez a gyönyörű közeg, újra felfedezzék a városuk apró szépségeit, és legyenek büszkék arra, hogy ebben a városban élhetnek” – tette hozzá Óvári András, a verseny célját taglalva.

A nyertes trió két nyelvünket beszélő tagja az eredmény kihirdetése és a TV2 kedvéért tartott próbaműszak után a következőképpen fogalmazott: „Óriási az örömünk, és büszkék vagyunk, hogy rengeteg kiváló jelentkező közül esett ránk a zsűri választása. Emiatt is óriási a felelősségünk, hiszen sokan fogják figyelemmel kísérni, hogyan dolgozunk az ország első élményellenőreiként. Azt már a próbaműszak után elhatároztuk, hogy megtanulunk lovagolni. Egy hónapig azon dolgozunk majd, hogy megszolgáljuk a tiszteletbeli szarvasi címet, és azok is kedvet kapjanak ellátogatni Magyarország egyik legkedvesebb városába, Szarvasra, akik korábban még soha nem jártak itt. Akinek van kedve velünk együtt felfedezni a várost, belekóstolni, milyen az élményellenőrök munkája, akár egy-egy napra, egy hétvégére is csatlakozhat hozzánk augusztusban”.

Vélemény, hozzászólás?

110724teemy

Kutyát vagy macskát?

110724loaldozas

Lóáldozás a Körös partján