Connect with us

Közérdekű hírek

Mindjárt itt a karácsony!

110805mikulas

110805mikulasNéhány napja azt hallottam a rádióban, hogy a londoni áruházak, köztük a Harrods is, július 28-án elindították a karácsonyi vásárt. Csodálkozhatunk, hogy hogy jut ilyenkor az angolok eszébe a karácsony és a Mikulás! Jelen esetben csórták az ötletet, mégpedig Szarvasról. Július 22-ére ugyanis Szabó Zsolt, a RémSzarvas Kreatív Közösségmozgató Csoport egyetlen legalitásban működő tagja, meghirdette az I. Nagy Nyári RémSzarvas Mikulás Menet fedőnevű akcióját. Az egyszemélyes menet az Autóbusz Pályaudvar 2. termináljától indult és a Víziszínpadig tartott, miközben a Mikulás cukorkát osztogatot. Az akció célja, hogy kiszakítsa a mindennapok egyhangú robotjából a szarvasiakat ezzel a nem mindennapi közösségmozgató és közönség mosolyogtató eseménnyel. Ha a tömegmozgatás nem is, a mosolyogtatás sikerült. A tömeg csak nem akart gyűlni, olyannyira, hogy a Mikulás szólózni volt kénytelen a Jókai utcán, de aki látta a kettes terminál előtt piros sapkába és klasszikus szakállba bújt fazont, nem bírta nevetés nélkül. Talán az időzítés volt rossz, mert azon a napon minden volt a városban, fotókiállítás, és a tömeg a város napi rendezvényeken volt ezidőtájt.

A menetet illegálisan, a Facebookon szervezték, nem kérték ki a Rendőrség engedélyét az útvonalra, nem volt egészségügyi stáb sem, mint utólag kiderült felesleges is lett volna, viszont borult ég és angolosan szemerkélő eső igen.

Hat nap kellett az angoloknak, hogy észbekapjanak, és úgy csináljanak, mintha ők találták volna ki a korai karácsonyi szezonkezdetet. Pedig nem! Egészen biztos, hogy a városban élő néhány angol kém jelentette Londonnak, hogy mi a trendi Európa közepén.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2011. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Connect