in

Kerékpáron Orosházára

110901kerekparut

110901kerekparutÁtadásra került a szentesi útnál kezdődő és a Régimódi Vendéglőnél végetérő kerékpárút. Az orosházi úton így 1358 belterületi és 2752 méter külterületi, összesen 4110 méternyi kerékpárúttal gazdagodott. A 13,2 millió forintnyi önerőből és 118,9 millió uniós forrásból épült út kivitelezője az Integrál Zrt. volt. Ahogy azt Babák Mihály polgármester elmondta, a távlati cél az, hogy egyszer akár Orosházáig is el lehessen jutni kerékpárral.

Az átadóra mindenki sportos szerelésben kerékpárral érkezett, hogy egy közös kerekezéssel avassák fel az új útszakaszt. Polgármesterünk már napok óta erre az alkalomra készülhetett, mert a pár napja megszokott kék-fehér csíkos pólójában érkezett, amit már többen észrevételeztek. Erre irányuló kérdésünkre elmondta, hogy akcióban vett egy tucatot. Igen, tudjuk, hogy polgármesterünk szereti az akciós termékeket. Arra, hogy esetleg más színűvel kombinálja, hogy elejét vegye a szóbeszédnek, azt válaszolta, hogy eszébe sem jutott, mert ez a kedvenc színe. Elvégre ez Szarvasé is.

A megnyitóra eljöttek a környékbeli lakosok, képviselők és a Polgármesteri Hivatal munkatársai is, de itt voltak Kardos, Csabacsűd és Békéssszentandrás polgármesterei is. Polgármesterünk gratulált a körzet korábbi képviselőjének, Besenczy Zoltánnak, és a jelenleginek Dernovics Lászlónak is, majd a szalagátvágás után mindenki kerékpárra pattant és közösen kikerekeztek a Régimódi Vendéglőig, ahol a bringázás jutalma nagyon finom lábszárpörkölt volt.

Vélemény, hozzászólás?

110831evnyito

Na, ezeknek beharangoztak!

110901vajda

Beköszöntött a digitális világ