in

Kiállítás a hölgyek örömére

110905dvacsi

110905dvacsiKiállítás nyílt szombaton a Tessedik Sámuel Múzeum földszinti kiállítótermében, amin D. Vacsi Mária tűzzománc képeit és Pissné Hégely Szilvia gyöngyből készült ékszereit mutatták be a közönségnek. D. Vacsi Máriát nem kell bemutatni a szarvasi közönségnek, hiszen időről-időre felbukkannak művei a város kiállítóhelyein. Ezúttal egy felfedezettjét, a békéscsabai Pissné Hégely Szilviát választotta társnak, ami kicsit öngólgyanús helyzetet eredményezett, tekintettel arra, hogy a kiállítások látogatói többnyire hölgyek, és akiknek a fejét egy kis ékszerrel pillanatok alatt el lehet csavarni, de legalábbis a derekát megtörni, hogy közelebbről is megcsodálhassák az apró alkotásokat.

Pedig ezúttal D. Vacsi Mária, aki egyébként hat műfajban alkot, az iparművészet köréhez tartozó tűzzománcait hozta el bemutatni. A festészetet lehet szeretni, nem szeretni, de akit a tűzzománc hidegen tud hagyni, az tényleg ne menjen el egyetlen múzeumba, kiállítóterembe sem, mert ott semmi számára érdekeset nem fog látni. D. Vacsi Mária tűzománcai színesek, élénkek, egyszóval élnek. A tűzzománc alkotások az apró ékszerekkel kontrasztos, de nagyon egyben levő kiállítást alkotnak.

A szombati megnyitó színvonalát Himerné Duló Erika és lánya, Himer Tünde éneke emelte. Babák Mihály polgármester köszöntője és Kántor Zsolt rengeteg idegen szót tartalmazó méltatása után a közönség tüzetesen, egészen közelről vizsgálhatta meg a kiállítás apróbb és nagyobb, műfajuknál fogva tapogatásálló tárgyait. A címmel ellentétben a kiállítást nem csak hölgyeknek ajánlom figyelmükbe, de férfikísérőiknek is, mert mindkét kiállító igen gazdag és látványos anyagot hozott magával.

Vélemény, hozzászólás?

110904kiallitas

Előttünk az utódunk

110906vendel

Új élet