in

Első koccintás

110910szilvanap

110910szilvanapIgazi fesztivállá nőtte ki magát a Szilvanap, ahol négy-öt helyszínen félórás csúsztatásokkal mindig kezdődik valami. Az új helyszín jót tett az ünnepnek, és a frissen érkezett front, ami kitakarította a levegőből a port szikrázó eget, és csodálatos őszi időt varázsolt díszletnek. Azért egy a hangulatot nagymértékben rontó esős, taknyos idő megnehezítette volna a szervezők dolgát, mikor a terepválasztással kapcsolatban kellett volna magyarázkodniuk, de szerencsére a premier jól sikerült. Ahogy azt Csasztvan András elmondta, nem egyszerűen a kísérletező kedvüknek köszönhető az új helyszín, de szükséges a fesztivál minősítéséhez is. Így vagy úgy, de sokkal hangulatosabb lett, mint volt az korábban a játszótéren.

A szilva szarvasi ünnepe a szokásos térzenével, majorettekkel és gólyalábasokkal kezdődött. Ők a Víziszínpad előtti téren gyülekeztek, ahonnan a Vajda Péter utcában felállított fesztiválsátorhoz vonultak a szarvasiak és a vendégek. Ahogy történt az eddig is évről-évre, küldöttségek érkeztek testvérvárosainkból, Erdélyből Barótról, Szilágysomlyóról, Szentegyházáról, a Felvidékről Poprádról és Malackyból, a finn Keuruuból és az olasz Buscinéból is, ahonnan úgy tűnik, hogy az idén egy igazi mókamestert küldtek. A házigazdák frontján itt voltak a város közéleti és politikai vezetői Farkas Zoltánnal, a megye önkormányzatának a vezetőjével megerősítve.

Ettől kezdve elszabadult a programáradat. A Szent István parki színpadon átadták az év sportolóinak a díjakat, míg a Szilva csárda udvarán gyerekprogramok zajlottak gólyalábasokkal, a Tessedik Sámuel Múzeum előtt felállított színpadon pedig koncertek zajlottak. Az utcák zsúfolásig voltak-vannak árusokkal, művészekkel, mindenki könnyen találhat alkalmat egy kis pénzköltésre.

Az est fénypontja a Magna Cum Laude előadása volt a Víziszínpadon. Nem csak a nézőtér, de a híd is tele volt emberekkel. Az estét a szokásos utcabál zárta.

Akinek ideje engedi, látogasson ki a Szilvanapok főnapjára. Nem fog tudni rossz időben érkezni, mert legalább húsz, érdekesebbnél-érdekesebb programot számoltam össze!

Vélemény, hozzászólás?

110908chovan

Mi van az út végén?

110911szilvanap

Szilva vigadtunk